MENIU

Un atelier de tâmplărie din județul Alba a luat foc: incendiul s-a extins și la o locuință și o pensiune. 26 de persoane, evacuate

Un atelier de tâmplărie din județul Alba a luat foc: incendiul s-a extins și la o locuință și o pensiune. 26 de persoane, evacuate/ ISU Alba

Zeci de pompieri militari din Aiud şi Alba Iulia intervin, vineri dimineață, în municipiul reședință de județ pentru stingerea unui incendiu izbucnit iniţial, în cursul nopţii, la un atelier de tâmplărie, care s-a extins ulterior la o locuinţă particulară şi la o pensiune.  26 de persoane care se aflau în momentul izbucnirii incendiului în interiorul pensiunii au fost evacuate.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, pompierii militari din Aiud au fost solicitaţi să intervină, joi noaptea, la un incendiu izbucnit la un atelier de tâmplărie, care ardea generalizat pe o suprafaţă de 300 mp, şi care, până la sosirea forţelor de intervenţie, s-a extins la acoperişul unei locuinţe şi acoperişul unei pensiuni aflate în proximitate.

"La sosirea echipelor de intervenţie, la locul producerii incendiului, acesta se manifesta violent şi cu flacără deschisă la un ansamblu de construcţii format dintr-un atelier de tâmplărie, locuinţă particulară, pensiune şi restaurant, pe o suprafaţă de aproximativ 1.200 mp", au precizat cei de la ISU Alba.

Un incendiu puternic a făcut prăpăd în Brăila: Cinci locuinţe şi şapte anexe gospodăreşti, afectate

Intervenţia, care s-a desfăşurat pe mai multe flancuri, fiind realizate mai multe dispozitive de stingere, cât şi dispozitive de protecţie pentru vecinătăţi, a fost coordonată de către inspectorul şef al ISU Alba, Ovidiu Costea.

Incendiu violent, în Cluj. O întreagă hală s-a făcut scrum VIDEO

După patru ore, incendiul a fost localizat, nemaifiind pericol de extindere la alte construcţii învecinate.

"Aproape 50 de pompieri militari, cu 5 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autoplatformă de salvare şi intervenţie la înălţime, o ambulanţă SMURD şi 4 autospeciale de primă intervenţie şi comandă, intervin şi la această oră pentru stingerea în totalitate a incendiului. Din fericire nu au fost înregistrate victime", a transmis, vineri dimineaţa, ISU Alba.