MENIU

Un alt șef de stat are Covid-19. Detaliul care îi pune în pericol sănătatea

Andres Manuel Lopez Obrador. Foto: Twitter

Președintele Mexicului, Andres Manuel Lopez Obrador, a anunțat că a fost testat pozitiv cu noul coronavirus. Șeful statului, în vârstă de 67 de ani, a precizat că are simptome ușoare, dar că se află sub tratament. În general, liderul mexican nu foloseşte masca de protecție în locurile publice.

”Regret să vă informez că am fost contaminat cu COVID-19. Simptomele sunt uşoare, dar mă aflu deja sub tratament medical”, a anunţat Obrador.

Președintele Mexicului suferă de hipertensiune şi a avut în trecut probleme cardiace pentru care a fost tratat într-un spital privat, în 2013.

Săptămâna aceasta, șeful statului a desemnat-o pe Olga Sanchez, secretarul Internelor, să îi țină locul la conferinţa de presă cotidiană. În schimb, a anunțat că va discuta cu Președintele Rusiei, Vladimir Putin, despre vaccinul Sputnik-V. 

La finalul săptămânii trecute, liderul mexican de stânga a avut trei acţiuni publice, ultima dintre ele vineri, în statul San Luis Potosi din nordul țării, notează Agerpres. 

Bilanțul epidemiei din Mexic depășește 1,7 milioane de infectări, cu peste 10.800 mai multe față de ziua precedentă, și 149.615 decese. Până acum, autoritățile au aprobat utilizarea vaccinului dezvoltat de AstraZeneca şi Universitatea Oxford.