MENIU

UMPMV: Lansarea volumului ”Ultimul tren spre Vest. O retrospectivă a aderării României la UE” de Jochen M. Richter

Cu prilejul lansării cărții, președintele Filialei Cluj a Academiei Române, acad. prof. univ. dr. Doru Pamfil, i-a conferit Medalia ”Meritul Academic” scriitorului Jochen M Richter, „ca gest de recunoștință și pentru a marca contribuția sa de excepție, prin realizarea retrospectivei aderării României la UE”, scrie umpmv.eu, site-ul Uniunii Militarilor și Polițiștilor „Mihai Viteazul”, al cărei președinte este Gabriel Oprea, președinte UNPR, fost vicepremier pentru securitatea națională și ministru de interne și al apărării.

 

UMPMV: Lansarea volumului ”Ultimul tren spre Vest. O retrospectivă a aderării României la UE” de Jochen M. Richter

Cu prilejul lansării cărții, președintele Filialei Cluj a Academiei Române, acad. prof. univ. dr. Doru Pamfil, i-a conferit Medalia ”Meritul Academic” scriitorului Jochen M Richter, „ca gest de recunoștință și pentru a marca contribuția sa de excepție, prin realizarea retrospectivei aderării României la UE”, scrie umpmv.eu.

Filiala Cluj a Academiei Române a găzduit, miercuri, 7 iunie, lansarea volumului ”Ultimul tren spre Vest. O retrospectivă a aderării României la UE” de Jochen M. Richter, personalitate activă timp de 30 de ani în instituții ale Uniunii Europene, în Parlamentul European, iar ulterior lector la Universitățile din Luxembourg și Düsseldorf. Ediția în limba română a volumului a fost publicată de Editura ”Școala Ardeleană”, sub egida Institutului de Istorie „George Barițiu” al Academiei Române și a Fundației ”Transilvania Leaders”, cu un cuvânt-înainte semnat de prof. univ. dr. Vasile Pușcaș – membru corespondent al Academiei Române, negociator-șef al României cu Uniunea Europeană în perioada de preaderare 2000-2004 -, și o prefață datorată istoricului austriac Michael Gehler de la Universitatea din Hildesheim (Germania). Traducătorul versiunii românești, din limba engleză, este Vasile Andreica, potrivit umpmv.eu.

Amfitrionul evenimentului cultural a fost academicianul profesor universitar dr. Doru Pamfil, care a evidențiat, într-un cuprinzător discurs, valoarea recentei apariții a editurii clujene conduse de scriitorul Vasile George Dâncu. Și pentru că lansarea cărții a avut loc la ceas aniversar – sărbătorirea zilei de naștere a scriitorului Jochen M. Richter -, reputatul profesor Doru Pamfil a folosit acest prilej pentru a-i conferi autorului cărții Medalia ”Meritul Academic”.

Au susținut ample prezentări ale noii apariții editoriale scriitorul Jochen M. Richter; acad. prof. univ. dr. Doru Pamfil; acad. prof. univ. dr. Vasile Pușcaș; directorul Institutului de Istorie „George Barițiu“, acad. prof. univ. dr. Ioan Bolovan; cercetătorii ştiinţifici principali dr. Silviu G. Totelecan și dr. Ottmar Trașcă reprezentând aceeași instituție clujeană menționată anterior, potrivit Ziarul Faclia, scrie umpmv.eu.