MENIU

"Umblă Moartea liberă pe străzi, eliberată de Dragnea". Se cere abrogarea "recursului compensatoriu"

Crima de la Medias, comisa de un recidivist protejat de Dragnea, Toader, Nicolicea, Serban Nicolae, Florin Iordache
<p>Proiect de lege al USR</p>
<p>Proiect de lege al USR</p>
<p>Proiect de lege al USR</p>

Crima îngrozitoare de sâmbătă noaptea de la Mediaș, când un criminal eliberat de legea "recursului compensatoriu" al lui Dragnea și Tudorel Toader a ucis cu 11 lovituri de cuțit un tânăr de 25 de ani, a creat revoltă în spațiul public. Se cere OUG pentru abrogarea  "recursului compensatoriu".

Opozița face primele demersuri concrete pentru renunțarea la legea care a dus, din motivul ascuns de a elibera corupții din clasa politică, la eliberarea prematură a mii de infractori de drept comun - criminali, violatori, tâlhari.

"Umblă Moartea liberă pe străzi, eliberată de Dragnea și Nicolicea, iar noi stăm cu mâinile-n sân! Am redactat deja Legea pentru abrogarea monstruosului "recurs compensatoriu". Astăzi îi dăm forma finală și o depunem la Parlament. Sper să găsim pe cineva pe la secretariat...", a scris pe pagina sa de Facebook deputatul USR Stelian Ion.

Potrivit acestuia, propunerea a venit de la guvern cu un filtru judiciar, era o formă a liberării condiționate, "dar a fost măcelărită de Nicolicea în Camera Deputaților":

"Ne-am opus, am încercat să o îmblânzim cu amendamente, am atacat-o la CCR, dar degeaba. A ieșit o lege criminală, dar "constituțională". Dacă vrem să nu mai moară oameni nevinovați, trebuie să o abrogăm în regim de urgență! Da, în cazul ăsta ar trebui dată o OUG de abrogare pentru că este ditamai urgența: mor oameni, sunt violate femei, sunt tâlhăriți românii pe stradă de infractori eliberați înainte de termen, fără discernământ".

Parlamentarul USR nu este singurul care face demersuri pentru abrogarea legii monstruoase.

Și deputatul PNL Florin Roman a anunţat, duminică seara, că va depune un proiect de lege care prevede că persoanele care comit infracţiuni cu violenţe, crime, tentative de crimă, tâlhărie sau viol să nu mai beneficieze de predeverile Legii privind regimul compensatoriu.

"Voi depune la începutul sesiunii parlamentare un proiect de lege pentru ca cei care comit infracţiuni cu violenţe, crime, tentative de crimă, tâlhărie sau viol să nu mai beneficieze de predeverile Legii 167/2017, privind regimul compensatoriu", a anunţat deputatul PNL Florin Roman, potrivit unui comunicat de presă.

Un criminal eliberat de PSD-ALDE a ucis cu cruzime un tânăr de 25 de ani la club. IMAGINI SOCANTE

El a reamintit că aproape 11.000 de infractori au fost eliberaţi mai devreme, iar 700 s-au reîntors deja în închisori.

"Circa 200 de romani au căzut victime din nou violentelor acestor recidivişti, care in libertate au comis crime, tentative de crime, violuri sau tâlharii. Legea regimului compensatoriu depusă de fostul ministru tehnocrat Raluca Pruna, a fost preluată de Tudorel Toader iar de la 3 zile pe lună s-a ajuns la 6 zile pe lună, la o lună de pedeapsă. Legea PSDragnea a fost votată în parlament în iunie 2017 de majoritatea PSD-ALDE, cu scopul ca pe lângă hoţi, violatori, criminali şi tâlhari să scape şi corupţii lor! În urma aplicării acestei legi, România a ajuns raiul infractorilor, iar nimeni nu se mai simte în siguranţă", a adăugat liberalul.

Reamintim că un tânăr de 25 de ani a murit, duminică, la Spitalul din Mediaş, acesta fiind înjunghiat în timpul nopţii de un bărbat care a mai comis un omor, dar a fost eliberat recent în baza recursului compensatoriu.