MENIU

ULUITOR - Radu Banciu continuă ATACURILE la adresa celor care susţin revista "însângerată" în Franţa

Jurnalistul Radu Banciu s-a arătat indignat de faptul că milioane de oameni și-au atribuit identitatea „Je suis Charlie”, după atentatul terorist de la publicația franceză Charlie Hebdo, arătând că aceștia „au furat identitatea unor oameni cu care nu aveau nimic în comun”.

"După părerea nu e nimeni Charlie, mai degrabă suntem niște Charlot. O să fac și o traducere- charlot înseamnă un fel de vagabond", a afirmat Radu Banciu, în emisiunea de joi seară.

"Deși în această zi am fost cu toții pamfletari, este o minciună, când oamenii de fapt nu s-au identificat niciodată cu acest gen de a face artă, sau satiră sau presă. Nici în Franța, nicăieri în lume. Sunt supărat pentru că oamenii încuiați, fără libertatea cuvântului, manipulați ai planetei au confiscat pentru 48 de ore cu o nemernicie monumentală penița unor oameni de geniu, îndrăzneți, unor adevărați pionieri ai libertății cuvântului", a continuat jurnalistul.

Acesta a persistat în critici, arătând că preluarea sloganului "Je suis Charlie" i se pare o "blasfemie uluitoare".

"Sunteți niște căcați, vă transmit tuturor celor care v-ați denumit Charlie în aceste zile, furându-le practic identitatea unor oameni cu care nu aveați nimic în comun. Mi se pare o blasfemie uluitoare. Cine sunteți voi să vă numiți așa?", a mai spus Radu Banciu, potrivit b1.ro.

Mai multe articole despre:
banciu