MENIU

Apel disperat al militarilor ucraineni, înainte de ASALTUL de la Azovstal: „Cinismul nu are limite! E un IAD. Sperăm la un MIRACOL!”

Ultima speranță a militarilor ucraineni din Azovstal - Apel disperat din Mariupol
Ultima speranță a militarilor ucraineni din Azovstal - Apel disperat din Mariupol

Război Ucraina. Pericolul unui atac devastator ordonat de Kremlin asupra ultimei redute din Mariupol este iminent. Luptătorii ucraineni din combinatul Azovstal au transmis un mesaj impresionant duminică. Au rămas singurii din subteran după evacuarea civililor. 

Pușcașii marini au transmis un nou mesaj duminică din subteranele Azovstal, ultima rezistență di nMariupol.

În prezent mai sunt aproximativ 1.000 de militari ucraineni, dintre care mulți sunt răniți, în stare foarte gravă.

Comandantul Brigăzii 36 de Puşcaşi Marini ai Forţelor armate ucrainene, Serghei Volyn, a lansat un nou apel la ajutor la câteva ore după evacuarea ultimilor civili din combinat. Acesta a declarat că oamenii săi nu mai pot spera decât la un miracol, „că o putere superioară va găsi o cale să ne salveze!”.

„Pare că am nimerit într-un reality show din Iad în care noi, soldaţii, luptăm pentru vieţile noastre şi întreaga lume urmăreşte acest episod interesant. Durere, suferinţă, foame, nefericire, lacrimi, temeri, moarte. Este totul real”, a spus Volyn, care a postat şi o fotografie cu el, în care apare nebărbierit, cu ochii înceţoşaţi şi rănit la nas. 

El a anunțat că trei dintre militarii săi au murit şi şase au fost răniţi sâmbătă, în timpul operaţiunilor de evacuare a civililor.

„Ce mă surprinde? Cinismul! Cinismul uman nu are limite! Sunt reguli general acceptate, sunt aceleași pentru toată lumea, certificate de o grămadă de legi, semnături și parafe, dar nu funcționează! Atunci de ce sunt necesare? La ce sper? La un miracol! Pentru asta puterile superioare (în sensul cel mai larg al cuvântului) vor găsi o soluție pentru mântuirea noastră! Și acest reality show infernal se va termina... Puteri mai înalte, așteptăm rezultatul acțiunilor tale... Timpul se scurge, iar timpul este viața noastră!”, a transmis Volyn, potrivit Unian.net.

Garnizoana din Mariupol a făcut tot posibilul pentru a salva populația civilă, mai spune pușcalul marin.

„Pușcașii marini sunt loiali pentru totdeauna! Glorie Ucrainei! P.S. Steaguri albe sunt folosite pentru evacuarea civililor pentru a patra oară, în timpul fiecărei evacuari. Soldați răniți. Garnizoana Mariupol a făcut tot posibilul pentru a salva populația civilă. Cerem tuturor să depună toate eforturile pentru a evacua armata”, a adăugat Serghei Volyn.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat în ultimele ore că ar trebui să aibă loc negocieri care să permită ultimilor militari ucraineni baricadaţi în combinat să plece de acolo. Moscova nu a dat niciun semn că ar fi de acord cu astfel de negocieri, potrivit Agerpres.