MENIU

Ultima bombă de la Atena: grecii s-ar putea întoarce în anii negri ai comunismului

Naționalizări în Grecia

Scenariu negru de la Atena: Guvernul grec condus Alexis Tsipras și controlat de formațiunea de extrema stânga Syryza se pregătește să naționalizeze depozitele populației de peste 8.000 de euro.

Guvernul de la Atena se pregateste sa nationalizeze o parte din depozitele peste 8.000 de euro, potrivit Financial Times. Astfel, autoritatile ar urma sa ia cel putin 30% din depozitele mai mari de 8.000 de euro.

Ministrul Finantelor Varoufakis a catalogat informatiile publicate de FT drept: "zvonuri malitioase".

Intr-o postare pe Twiter, ministrul grec al Finantelor Yanis Varoufakis a catalogat informatiile publicate de Financial Times drept "zvonuri malitioase", transmite Hotnews.ro.

Bancile grecesti pregatesc planuri de urgenta pentru o posibila nationalizare a depozitelor, pe fondul panicii create de scenariul ca tara se indreapta spre colaps financiar, au declarat vineri pentru Financial Times bancheri si oameni de afaceri familiarizati cu aceste planuri.

Planurile, care prevad o taiere de 30% a depozitelor de peste 8.000 de eruo, schiteaza un scenariu din ce in mai probabil, cel putin pentru o banca.

Mai multe articole despre:
Grecia faliment Grecia