MENIU

Udrea: ”Kovesi știa ce se întâmpla în campania din 2009. Se ruga să iasă Băsescu”

Elena Udrea, pe numele căreia procurorii DNA au cerut, miercuri, Camerei Deputaților aviz pentru urmărirea penală în dosarul referitor la finanțarea campaniei electorale din 2009, o acuză pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, că, prin anchetarea sa, vrea să ”îngroape” scandalul de plagiat în care este implicată după declarațiile lui Sebastian Ghiță.

”Inițial eram acuzată de spălare de bani - o parte din banii din campanie care s-au folosit pentru plata unor facturi, pentru materiale de capanie și pentru presă s-ar fi plătit fără să treacă din partid și eu aș fi știut de ea. Acum acuzația este de instigare la luare de mită, în sensul în care acele plăți făcute de firme către alte firme în numele PDL au fost făcute la solicitarea unor lideri politici PDL. Aceștia ar fi făcut solicitare de sponsorizare la instigarea mea”, a explicat Elena Udrea, la B1 TV.

Udrea consideră că prin aceste acuzații recente la adresa ei s-a dorit ”îngroparea scandalului 'Cucuveaua mov' în care este implicată șefa DNA, Laura Codruța Kovesi.

”În campanii, lucrurile nu se întâmlă legal. Sumele permise de lege sunt foarte mici, iar campaniile costă foarte mult”, susține Elena Udrea. Întrebată de ce nu a schimbat legea cât timp a fost la putere, aceasta a răspuns că nu a putut modifica așa ceva ”de una singură”.

Toate campaniile electorale s-au făcut așa, susține Elena Udrea, care consideră că ar trebui să plătească ”toată lumea” sau ”nimeni” pentru astfel de finanțări.

”Kovesi știa exact despre ce se întâmpla în acea campanie”, a declarat Elena Udrea. ”Ea, cu Coldea, cu Maior și cu Oprea, în 6 decembrie 2009, se rugau la Dumnezeu să câștige Băsescu. De pe urma câștigării acelei campanii, a avut de câștigat și Kovesi. A fost renumită în funcție”, a completat aceasta. ”Dacă era procuror general și nu știa, dacă șefii serviciilor nu știau cum se fac campanii în România și au aflat acum, ce căutau în acele funcții?! Când cereau să se facă plăți la un anumit institut de sondare a opiniei publice, de unde credeau că sunt banii?”, a mai precizat Udrea.

Mai multe articole despre:
Udrea Kovesi plagiat Ghiţă