MENIU

UDPATE: Răsturnare de situaţie în cazul medicilor din Botoșani care ar refuză avorturile

UDPATE: Răsturnare de situaţie în cazul medicilor de la Spitalul Judeţean din Botoşani, despre care purtătoarea de cuvânt a instituţiei a spus că nu mai fac avorturi la cerere, din motive religioase. Şefa de secţie a declarat, pentru Hotnews.ro, că informaţia nu este reală şi că ar fi vorba de o "lipsă de comunicare."

Maria Olaru, șefa secției de Obstretică-Ginecologie de la Spitalul din Botoșani, susține că se fac în continuare întreruperi de sarcină la cerere și pune declarațiile purtătorului de cuvânt pe seama "lipsei de comunicare".

ŞTIREA INIŢIALĂ

Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al spitalul, medicul Ştefan Bercea. Potrivit acestuia, măsura a fost luată de comun acord de toţi medicii secţiei, potrivit agerpres.ro.

Singurele cazuri în care vor fi acceptate întreruperile de sarcină sunt urgenţele medicale.

"Din motive religioase, medicii din Botoşani nu doresc să mai facă avorturi la cerere, în cadrul Maternităţii, decât avorturi terapeutice, care sunt urgenţe medicale şi care necesită intervenţie", a afirmat Bercea.

În primele opt luni ale anului, în judeţul Botoşani au fost înregistrate 147 de avorturi terapeutice. În alți ani erau efectuate peste 1000.

Mai multe articole despre:
spital medici Botoşani