MENIU

UDMR insistă pe reorganizarea ANAF! Gelu Diaconu: ”Ar fi un veritabil dezastru!

<p>Gelu Diaconu</p>

UDMR a depus la Camera Deputaților o nouă propunere legislativă privind reorganizarea Agenției Naționale de Administrare Fiscală

UDMR face o nouă încercare de a desființa cele opt direcţii regionale ale ANAF şi reorganizarea în direcţii judeţene.
Potrivit fostului șef ANAF, Gelu Diaconu, intenția UDMR este aceea de a lăsa pârghiile agențiilor locale în ”mâinile baronilor”.

”O nouă încercare a UDMR de a plasa pârghiile ANAF în mâinile baronilor locali: UDMR încearcă să anuleze regionalizarea ANAF și să reînființeze administrațiile fiscale județene.

Încă un pas spre disoluția capacității administrative ANAF. Impotența guvernului PSD-ALDE de a finaliza proiectul de reformă finanțat de Banca Mondială, diminuarea resurselor alocate ANAF, demobilizarea activității ANTIFRAUDEI au oferit tot atâtea pretexte pentru UDMR de a iniția acest proiect de lege pe care l-au tot scos din sertar ori de câte ori au constatat ca majoritatea parlamentară se clatină.

Le reamintesc inițiatorilor că, în 2014 si 2015, gap-ul din colectarea TVA a scăzut constant față de nivelul de circa 45% cât era la momentul reorganizării din 2013.
Politizarea excesivă a managementului și permanenta slăbire a instrumentelor ANAF vor duce la un veritabil dezastru”, a scris Gelu Diaconu pe Facebook.

Reorganizarea administrativ - teritorială a României a intrat în atenția opiniei publice după ce Camera Deputaților a votat, în februarie 2019, un proiect de lege inițiat de UDMR, care prevede desființarea celor opt direcții regionale ale ANAF și reînființarea direcțiilor generale județene ale finanțelor publice. Totodată, s-a vorbit ca sistemul vamal să iasă de sub controlul ANAF și să fie înființată Direcția Generală a Vămilor, care va fi subordonată direct Ministerului Finanțelor Publice. 
Măsura are susținerea parlamentarilor Puterii, în timp ce Opoziția o respinge, motivând că astfel s-ar reveni la controlul baronilor locali asupra structurilor Fiscului.
Și unii angajaţi ai ANAF sunt în dezacord cu intenţia autorităţilor centrale de a restructura instituţia deoarece se tem că vor rămâne fără locuri de muncă.
Mai multe articole despre:
null