MENIU

Ucrainenii vor să achiziționeze tancuri SF de la nemți. Vehiculele futuriste sunt echipate cu lansatoare de drone si rachete antiaeriene

Tancurile Lynx, vârful de lance al tehnologiei militare germane. Foto: rheinmetall-defence.com

Producatorul german de armament Rheinmetall și-a anuntat joi intenția de a livra Ucrainei cele mai recente modele de tancuri, inclusiv tancuri de lupta Panther.

Declarația a fost făcută de directorul general al companiei Armin Papperger, pentru cotidianul economic Handelsblatt, citat de Reuters.

„Ucraina este interesata de Lynx și Panther – cele mai moderne vehicule de luptă pentru infanterie și tancuri de luptă”, a declarat acesta, adăugând ca au existat deja discuții cu Kievul.

Armata ucraineană va avea de așteptat, însă, până va intra în posesia acestor noi minuni ale tehnologiei. Guvernul german trebuie mai întâi să aprobe orice export de tancuri Panther, care au fost dezvoltate in Germania, a subliniat publicația menționată. În cazul în care autorizația va fi acordată, tancurile vor fi livrate în 15-18 luni, a dat asigurări șeful Rheinmetall.

Este vorba despre tancurile Panther KF51 si vehiculele de lupta a infanteriei (IFV) Lynx.

Grupul Rheinmetall a prezentat tancul de lupta Panther KF51 la targul international Eurosatory, la 13 iunie 2022. Tancul este echipat cu un lansator pentru drone de recunoastere si drone kamikaze. In plus, este echipat cu protectie AMAP, care acționează ca un sistem de aparăre aeriană.

BMP Lynx a fost introdus de grup in 2016. Blindajul de otel al BMP îl face un fel de top terminator al categoriei sale: protejează împotriva armelor antitanc, a muniției de calibru mediu, a artileriei cu fragmentare și a bombelor.