MENIU

Ucrainenii își schimbă întreaga strategie de apărare. Schimbări majore la vârful armatei ruse

Război Rusia-Ucraina / Sursa foto: Profi Media

Ucrainenii își schimbă întreaga strategie de apărare, a precizat Ministerul britanic al Apărării, în evaluarea de sâmbătă dimineață a războiului din Ucraina.

În evaluarea de sâmbătă dimineață a războiului din Ucraina, Ministerul britanic al Apărării transmite că la începutul lunii iunie a avut loc o schimbare majoră la vărful armatei ruse, mai precis la comanda forțelor combatante din Ucraina.

Britanicii spun că a fost înlăturați două lideri militari: comandantul forțelor aeriene (VDV), general-colonel Andrei Serdyukov, precum și comandantul grupului armatei de sud (SGF), general Alexandr Dvornikov.

Aceștia ar fi avut roluri importante de comandă operațională în războiul din Ucraina. De asemenea,  Dvornikov a ocupat probabil și poziția de comandant operațional general pentru o perioadă.

Londra notează că acum comanda SGF ar urma să fie preluată de generalul-colonel Serghei Surovikin, deoarece SGF continuă să joace un rol central în ofensiva pe care armata rusă o desfășoară în Donbas.

De peste treizeci de ani, cariera lui Surovikin a fost dominată de acuzații de corupție și brutalitate, susține Ministerul britanic al Apărării. 

Totodată, Londra mai transmite că, după ce au fost siliți să părăsească orașul strategic Severodonețk, este de așteptat ca ucrainenii să-și reconfigureze întreaga strategie de apărare, marea miză fiind acum orașul Lisiceansk de lângă Severodonețk.

Mai multe articole despre:
razboi ucraina strategie aparare ucraina