MENIU

Ucrainenii, gata să o trimită în luptă pe "Maricika". Ce specificații are drona care va transforma într-un iad viața flotei ruse de la Marea Neagră - VIDEO

Drona Maricika/ Captură video Twitter

Noua dronă a Ucrainei în valoare de 433.000 de dolari ar putea transforma într-un iad viața flotei ruse de la Marea Neagră.

Vehiculul subacvatic fără pilot (UUV) botezat "Maricika" are o autonomie de aproximativ 600 de mile și poate efectua misiuni de atac, transport sau recunoaștere, conform grupului de voluntari Ammo Ukraine care a dezvoltat nava, relatează Ziare.com.

Drona are o lungime de 6 metri și o autonomie de aproximativ 1.000 de kilometri (621 de mile). Drept urmare, aceasta poate ajunge în zonele aflate sub control ucrainean în aproape orice locație din Marea Neagră.

 

Capacitatea de încărcare utilă și alte detalii tehnice ale dronei nu sunt încă cunoscute, deși publicația de știri ucraineană Censor.NET a scris că focosul este de aproximativ 200 de kilograme.

Drona ar putea oferi Ucrainei o nouă dimensiune atacurilor sale asupra flotei ruse de la Marea Neagră, cu sediul în Peninsula Crimeea ocupată.

Într-un filmuleț de prezentare al noii arme, ucrainenii le arată rușilor inclusiv cum drona lovește la adâncime pilonii unui pod, cu aluzie la drumul construit de Putin între Rusia continentală și peninsula Crimeea.

Până acum, atacurile au fost efectuate în principal de drone navale de suprafață, precum și de rachete de croazieră.

În ultimele săptămâni, armata ucraineană și-a intensificat atacurile împotriva flotei ruse din Marea Negre, provocând mai multe distrugeri ca niciodată, a declarat marți Ministerul britanic al Apărării.

Şeful serviciilor secrete ucrainene Kirillo Budanov a declarat luna trecută că dronele de atac naval au servit la „paralizarea” Rusiei pe mare.