MENIU

Ucraineanul rătăcit în munţi de trei zile, găsit de salvamontişti după 11 ore de căutări. Bărbatul a fost transportat la spital

Ucraineanul rătăcit în munţi de trei zile, găsit de salvamontişti după 11 ore de căutări/ Salvamont Maramureș

Un ucrainean de 37 de ani, care se rătăcise în munţi de trei zile şi era extenuat şi complet ud, a fost găsit şi salvat de salvamontişti, duminică, după o acţiune care a durat aproximativ 11 ore. Bărbatul a fost dus cu elicopterul SMURD la spital, unde a rămas internat.

Salvamont Maramureş a anunţat că, în noaptea de sâmbătă spre duminică, a început o acţiune de căutare-salvare care a durat aproximativ 11 ore.

”Un cetăţean ucrainean de 37 ani, aflat de 3 zile în munţi, rătăcit, extenuat, ud complet din cauza condiţiilor meteo, în hipotermie şi fără posibilitatea de a se mai deplasa atât din cauza condiţiei fizice, cât şi a terenului cu acces dificil a solicitat ajutor de urgenţă la 112. O echipă a Salvamont Maramureş a ajuns la el, i-a acordat primul ajutor şi i-a oferit ceai cald şi hrană, iar ulterior după ce a fost stabilizat, ţinând cont de starea în care se afla ucraineanul şi datorită faptului că extracţia terestră şi transportul ar fi durat undeva la 12-14 ore până la unitatea medicală, salvatorii au decis sa solicite sprijin aero de la POA Târgu Mureş”, au transmis salvamontiştii mureșeni.

Potrivit acestora, cetăţeanul ucrainean se află, în prezent, în afara pericolului, dar va rămâne internat.