MENIU

Ucraina, replică dură pentru Kelemen Hunor! Avea interdicţie din 2017!

Kelemen Hunor: UDMR va susține moțiunea de cenzură

Ambasadorul Ucrainei în România a explicat de ce liderul UDMR Kelemen Hunor n-a fost lăsat să intre în ţară. Nu este prima dată când e oprit, are interdicţie încă din 2017, a precizat diplomatul într-o postare pe reşelele de socializare.

"Am aflat acum cateva ore aici pe facebook că președintele Uniunii Democrate Maghiare din România, domnul Kelemen Hunor n-a fost lăsat azi dimineață (sâmbătă - N.R.) să intre pe teritoriul Ucrainei.

În aceasta situație neplăcută dar absolut firească aș dori să fac câteva precizări:

1. Domnului Kelemen Hunor i-a fost interzisă intrarea pe teritoriul Ucrainei încă din 03.11.2017. De atunci domnia sa a mai încercat să intre în Ucraina folosind pașaportul ungar și a fost refuzat, drept dovada că i-a fost bine cunoscută decizia autorităților ucrainene.

2. Și de data această conform legislației în vigoare a Ucrainei domnului Kelemen Hunor i-a fost înmânată decizia autorităților de frontieră privind interzicerea intrării pe teritoriul statului ucrainean pe care a și semnat-o. E adevărat că decizia nu conține motive, dar o astfel de practică e comună pentru toate statele europene.

Și bineînțeles sunt deschis și voi fi onorat să-i ofer și personal domnului Kelemen Hunor orice explicații suplimentare", a anunţát Oleksandr Banko.

Liderul UDMR Kelemen Hunor a anunţat, sâmbătă, că a fost oprit să intre în Ucraina, pentru a participa o aniversare a Uniunii Culturale Maghiare din Ucraina Subcarpatică, fără să i se ofere explicaţii.

Lovitură neaşteptată pentru liderul UDMR Kelemen Hunor! Nu l-au lăsat să treacă

Mai multe articole despre:
UDMR Ucraina Kelemen Hunor