MENIU

PUTIN este pus la punct - Reacție dură după ce Kremlinul amenință cu „lupta până la ultimul ucrainean”

Vladimir Putin Foto: Profi Media

Ucraina răspunde dur după amenințările Rusiei. Volodimir Zelenski i-a transmis un mesaj lui Vladimir Putin, joi noapte, prin consilierul său, după ce liderul de la Kremlin a vorbit despre „războiul până la ultimul ucrainean”.

Biroul președintelui Ucrainei a reacționat dur la cel mai recent discurs al președintelui rus Vladimir Putin cu amenințări la adresa ucrainenilor.

Mihailo Podoliak, consilier al președintelui Volodimir Zelenski, i-a răspuns dur lui Vladimir Putin.

"Nu există un plan al „Occidentului colectiv". Doar o anumită armată Z a intrat în Ucraina suverană, bombardând orașe și ucigând civili. Orice altceva este o propagandă primitivă. De aceea, mantra lui Putin despre „războiul până la ultimul ucrainean" este încă o dovadă a genocidului rusesc deliberat”, a transmis Podoliak într-un mesaj postat pe Twitter.

Reacția de la Kiev vine după ce Vladimir Putin a declarat în discursul de joi din Duma de Stat, televizat, că Occidentul vrea să lupte „până la ultimul ucrainean” și „totul se îndreaptă spre asta”.

„Astăzi, auzim că ei vor să ne învingă pe câmpul de luptă. Ce să zic? Să încerce! Armata rusă încă nu a început nimic", a declarat Putin.

„Am auzit deja multe că Occidentul vrea să ne facă să luptăm până la ultimul ucrainean. Aceasta este o tragedie pentru poporul ucrainean. Dar se pare că totul duce la asta. Dar toată lumea ar trebui să știe că Rusia nu a început încă lucrurile serioase (în Ucraina). (...) Occidentul se destramă și a pierdut deja”, a amenințat Vladimir Putin, la o reuniune cu șefii partidelor politice din Duma de Stat a Federației Ruse.

„În același timp, noi nu refuzăm negocierile de pace, dar cei care refuză ar trebui să știe că, cu cât le amână, va fi mai greu să cădem de acord”, a mai spus Putin, citat de Unian.net.