MENIU

Ucraina, avertisment dur pentru Occident: „Ei stau în cafenele, restaurante. Al Treilea Război este deja AICI!”

Război Ucraina-Rusia Foto: Profi Media

Ucraina avertizează Occidentul că Al Treilea Război Mondial a început deja, după ce NATO a anunțat oficial că nu va restricționa spațiul aerian al Ucrainei. 

Consilierul președintelui Volodimir Zelenski, Mihail Podoliak, spune că „Al Treilea Război Mondial a început deja, dar Occidentul nu înțelege acest lucru”.

Podoliak a comentat poziția Occidentului care „încă nu poate crede că astfel de evenimente sunt posibile în 2022”, într-o conferință de presă la Lvov, potrivit Ukrinform.ua. 

„Ei cred că va fi al treilea război dacă vor interveni”, însă „războiul este deja aici”, a mai spus consilierul președintelui Zelenski, către NATO și UE și SUA.

„Este deja aici. Acestea sunt manifestări concrete ale celui de-al treilea război mondial”, a spus el.

„Ei stau în cafenele, restaurante, de exemplu, la Bruxelles, Amsterdam, gândindu-se, probabil, la Netflix. Nu erau pregătiți din punct de vedere psihologic să intre și să înceapă să bombardeze centrul orașului. Un oraș mare cu o populație de 3,5 milioane de locuitori. Au făcut-o. Ei nu înțeleg asta. Ei credeau că Marele Război Patriotic, așa cum îl numesc rușii, dar de fapt al Doilea Război Mondial s-a terminat și nu va mai fi. Vor fi niște conflicte locale, dar nu va fi nici un conflict global. Acum există este un conflict global”, a avertizat Podoliak.