MENIU

Ucraina anunță că a ucis alt comandant de TOP al lui Putin, lângă Mariupol - Rusia are deja 7 pierderi grele în război

Ucraina anunță că a ucis alt comandant de TOP al lui Putin, lângă Mariupol - Rusia are deja 7 pierderi grele

Ucraina a bifat o nouă victorie. Armata ucraineană a anunțat miercuri că un al șaselea alt comandant rus a fost eliminat, în apropiere de Mariupol, asediat nemilos de ruși. 

Este vorba de colonelul Alexei Sharov, comandantul Brigăzii 810 Marină a Armatei ruse. Comandantul a fost ucis în  luptele din apropierea orașului-port Mariupol, supus blocadei crunte de trei săptămâni. 

Anunțul a fost făcut de un ofițer al Armatei ucrainene - Anatoly Stefan (Stirlitz), pe Twitter.

În ultimele zile, mai mulți comandanți ai Armatei ruse au fost uciși de forțele ucrainene. 

Care sunt comandanții ruși uciși până acum în război, potrivit Armatei ucrainene

Ucraina a anunțat sâmbătă că a eliminat încă un comandant rus, General-locotenentul Andrei Mordicev, comandantul Armatei a 8-a a Districtului Militar de Sud al Federației Ruse a fost ucis sâmbătă, 19 martie, după un atac al forțelor ucrainene asupra aerodromului de la Cernobaevka.

La 15 martie, generalul Oleg Mitiaev, comandantul unei divizii ruse motorizate, a fost ucis de miliţiile ucrainene „Azov”. A fost al cincilea comandant rus ucis de ucraineni.

Anterior, la 11 martie erau anunțate eliminarea a altor doi comandanțți ruși: general-maiorul Vitali Gherasimov, şef de stat major şi prim-adjunct al comandantului Armatei 41-a din cadrul Districtului militar Centru al Rusiei, ucis în luptele de la Harkov, iar generalul Andrei Kolesnikov - comandantul Armatei a 29-a din cadrul Districtului militar Est (Extremul Orient) al Rusiei.

La peste o săptămână, era eliminat general-maiorul Andrei Suhovețki, comandant adjunct al Armatei 41 din cadrul Districtului Militar Central al Rusiei. Presa ucraineana anunța, pe 3 martie, că acesta a fost ucis. Decesul acestuia a fost confirmat și de soldații ruși pe rețeaua rusă de socializare - VKontakte.

Prima pierdere în rândul Armatei ruse a avut loc la numai două zile de la atacul RUsiei asupra Ucrainei. Primul general rus care a fost ucis în luptele din Ucraina a fost Magomed Tuşaev, mâna dreaptă a liderului cecen Ramzan Kadîrov, care a murit la 26 februarie, lângă Kiev.