MENIU

TVR 1, somat de CNA din cauza unor afirmaţii despre Ion Iliescu. Ce a spus Dragoş Pătraru

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis să someze public TVR 1, din cauza unor ediţii ale emisiunii "Starea Naţiei". În timpul show-ului, Dragoş Pătraru a spus că Ion Iliescu este un "criminal bătrân" şi "un bătrân activist".

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a somat public TVR 1, după ce jurnalistul Dragoş Pătraru a afirmat, în timpul emisiunii „Starea Naţiei”, că Ion Iliescu este un „criminal bătrân” şi „un bătrân activist”, care „şi-a scăldat mâinile în sângele românilor”.

Somaţia a fost propusă de membrul CNA Florin Gabrea şi a fost adoptată cu şapte voturi „pentru”: Florin Gabrea, Viorel Buda, Laura Georgescu, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu şi Răsvan Popescu. Singura care a votat „împotrivă” a fost Monica Gubernat.

Sancţiunea a fost aplicată pentru încălcarea articolului 40, alineatul 3 din Codul audiovizualului, potrivit căruia „Moderatorii, prezentatorii şi realizatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă”, relatează Mediafax.

Pe de altă parte, Ion Stavre, reprezentantul TVR, a spus că afirmaţiile referitoare la Ion Iliescu au fost „nişte scăpări”.