MENIU

"Tuturor ne e frică". Dezvăluirile medicilor despre prezenţa lui Dumnezeu în sala de operaţii

Medici de renume au vorbit despre credinţa lui Dumnezeu

Chiar dacă, atunci când suntem suferinzi, vieţile noastre depind de priceperea lor, medicii nu trăiesc într-un glob de sticlă. Aceştia au dezvăluit că îl simt pe Dumnezeu în sala de operaţii.

Medici de renume au dezvăluit că pacienţii "trebuie să beneficieze de ajutor de Sus" şi că priceperea specialistului nu este de ajuns.
 
"Cazurile grele trebuie să beneficieze şi de ajutor de Sus. Tuturor ne e frică de Dumnezeu. Fac această meserie din considerente lăuntrice. La ora actuală, spitalele nu oferă diversitate/abundenţă de materiale sanitare şi, nu de puţine ori, în operaţie, improvizezi. De undeva există o forţă puternică la care se adaugă ştiinţa medicului şi voinţa bolnavului şi doar astfel lucrurile pot ieşi bine", a spus Prof. dr. Mircea Beuran, şeful Clinicii de Chirurgie a Spitalului Floreasca, scrie ziarulring.ro

"Nu pot spune că nu cred în Dumnezeu, însă mă întreb deseori, de exemplu, de ce mor în chinuri copii nevinovaţi? De ce mor oameni valoroşi în accidente sau din cauza unor boli groaznice? Nu mă mulţumeşte explicaţia că plătesc păcatele înaintaşilor. Este o nedreptate. Fără doar şi poate, există şi o forţă divină, dar este vorba şi despre o forţă personală a pacientului. Experienţa ne-a dovedit că pacienţii optimişti, pozitivi şi cu încredere în medic şi în soartă au şanse mari de vindecare, în timp ce depresivilor şi negativiştilor le merge prost. Nu este o superstiţie. Categoric există şi un destin", a spus şi prof. dr. Monica Pop, managerul Spitalului de Oftalmologie.
 
Citeşte mai mult pe ziarulring.ro.