MENIU

Turiștii sunt nemulțumiți de plajele extinse: marea este prea departe - Reacția specialiștilor de la Apele Române

Plajă largită Mamaia-Nord

Ne-am bucurat când plajele de pe litoral au fost extinse, însă acum au început să apară controversele. Sunt prea late, se plâng turiștii! Și marea de-abia dacă se mai vede din locul în care sunt amplasate șezlongurile. O altă nemulțumire este legată de nisipul care, spun oamenii, nu mai este la fel de fin ca înainte. De partea cealaltă, specialiștii de la Apele Române spun că acest tip de nisip este cel mai potrivit pentru combaterea eroziunii plajelor.

Lărgirea plajelor din Mamaia Nord a adus numai nemulțumiri. Pe fâșia proaspăt aparută după înnisipare pot sta doar cei cu saltele și cearșafuri aduse de acasă. Plouă cu reclamații la hoteluri: plaja e prea lată, iar marea este prea departe acum de promenada stațiunii, se plâng turiștii.

„N-am cuvinte, e oribil! "Era cea mai frumoasa plaja cred de pe litoralul romanesc, in zona asta. Adica avea o latime decenta, nisipul era fin... Acum daca le vine copiilor sa-si faca nevoile la plaja, pana la hotel faci 5 minute, 10 minute", a declarat o turistă.

„Inconvenientele sunt distanta foarte mare. In anii trecuti era foarte aproape si foarte placut aici: sezlonguri, apa... Acuma din pacate distanta foarte mare, scoicile, apa in care este destul de adancă...”, a spus un alt turist.

Nemulțumiți de această lucrare sunt și administratorii plajelor.

Iulian Tache - administraor de plajă: „S-a facut o plaja extraordinar de mare si frumoasa, dar nu aveti voie decat ca ne-ntoarcem cu 30 de ani in urma pe vremea lui Ceuasescu: veniti cu cearsaful si cu umbreluta de-acasa”.

De cealaltă parte, reprezentanții Apelor Române spun că lucrarea este una bună, menită să oprească eroziunea. Timp de cinci ani, pe suprafețele nou apărute nu vor putea fi amplasate șezlonguri, umbrele sau beach-baruri.

Nicusor Buzgaru - Apele Române Dobrogea-Litoral: Pe plaja noua tot ceea a fost extins, nu, acelea nefiind contractate, operatorii economici nu au dreptul sa se extinda acolo cu activitatile economice”.

Cei mai avantajați vor fi turiștii cu cearșafuri și șezlonguri aduse de acasă: doar ei vor putea sta pe malul marii, la doi pași de apă. 

Mai multe articole despre:
turisti plaje extinse mamaia