MENIU

Turiștii din Croația ar putea fi amendați pentru un gest banal. Amenzile usturătoare au fost deja votate de autoritățile locale

Turiștii din Croația s-ar putea trezi cu amenzi-surpriză. Foto: Profimedia

Turiștii care doresc să viziteze Croația în această vară pot avea parte de surprize neplăcute. De exemplu, dacă vă numărați printre cei care au bifat popularul oraș Dubrovnik pe lista destinațiilor de vacanță, atunci ar trebui să aveți grijă la felul în care vă transportați valizele, altfel vă puteți trezi cu o amendă de 265 de euro.

Autoritățile locale din Dubrovnik, Croația, au pus gând rău turiștilor și au introdus noi legi pentru a reduce poluarea fonică, întrucât îi deranjează pe localnici.

Primarul Mato Frankovic a fost cel care a introdus noile reguli, care stipulează că turiștilor le este interzis să târască valize cu roți de-a lungul drumurilor din partea veche a orașului. Interdicția vine ca parte a programului „Respectați orașul”, introdus de Biroul de Turism din Dubrovnik.

Aceasta este o inițiativă mai amplă de a împiedica turiştii să-și ducă bagajele prin oraș, scrie Unilad. Potrivit rapoartelor, mai târziu în acest an, guvernul intenționează să creeze un sistem de curierat, prin care turiștii își lasă bagajele în afara orașului. Acestea vor fi apoi preluate și duse la hotelurile lor.

Dubrovnik nu este singurul hotspot croat care a introdus o serie de legi pentru combaterea comportamentului turistic. Autoritățile orașului Split au avertizat turiștii că s-ar putea trezi cu o amendă de de până la 3900 de euro dacă se dezbracă la căldură sau chiar doar să tragă un pui de somn în unele părți ale Croației.

Split a cerut recent interzicerea plimbării în centrul vechi al orașului, fie fără cămașă, fie în bikini. La începutul acestui an, Consiliul Local din Split a publicat noile reguli și a explicat cum acestea se vor aplica turiștilor și localnicilor în lunile de vară.

Vacanța 2023. Cât mai costă o zi de cazare la munte și la mare, pentru două persoane