MENIU

Turiști blocați pe munte: Salvare extrem de DIFICILĂ din cauza condițiilor meteo nefavorabile

Operațiune salvare turiști / Captură video Inspectoratul de Jandarmi Județean Prahova

Doi turiști au fost salvați de jandarmii montani și salvamontiști în ultimul moment. Din cauza vântului puternic cei doi turiști nu au mai putut înainta și au rămas blocați în munți. 

 A fost cod portocaliu de viscol și ninsori abundente la altitudinile de peste 1.600 de metri. Cei doi tineri au rămas blocați la 1900 de metri, în zona vârfului Baiul Mare.

Aproape 100 de persoane au fost salvate în acest weekend, 38 dintre acestea au fost preluate și de ambulanțe.

Salvatorii montani le recomandă turiștilor să fie echipați corespunzător și să nu se aventureze. 

"Astăzi (ieri - n.r.), la ora 11.30, doi bărbați au solicitat sprijin prin apel la numarul unic de urgență 112, deoarece se aflau în zona ,,Vârful Baiul Mare" din munții Baiului și nu mai puteau înainta din cauza vântului foarte puternic și al viscolului.
Cei doi turiști plecaseră din localitatea Posada spre refugiul Florei, cu intenția de a ajunge în localitatea Bușteni.
În sprijinul acestora au plecat patru jandarmi montani și trei lucrători salvamont care au reușit să ajungă la cele doua persoane, pe care le-au coborât în siguranță în stațiunea Bușteni, fără a avea nevoie de îngrijiri medicale.
 
Acțiunea a fost una de durată din cauza vântului și a stratului mare de zăpadă, factori ce au îngreunat deplasarea salvatorilor, însă ne bucurăm când misiunile noastre se termină cu bine, pentru că siguranța dumneavoastră este o prioritate pentru noi.
 
Sfatul nostru este să vă informați temeinic despre condițiile meteorologice locale înainte de a vă aventura pe munte și să aveți echipament adecvat pentru a evita situațiile ce va pot pune în pericol sănătatea sau viața.
Jandarmeria Prahova pentru siguranța cetățenilor!", anunță Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Prahova, într-o postare pe Facebook.

Mai multe articole despre:
turisti turisti blocati munte salvamont salvatori