MENIU

Tragedie în Munţii Făgăraş. Turistul care a căzut de la înălţime a murit

Un turist s-a murit sâmbătă, în zona Văiuga, din munții Făgăraş, după ce a căzut de la înălţime.

UPDATE 18.00: Un turist de aproximativ 50 de ani a murit, sâmbătă, în Munţii Făgăraş, după ce a căzut de la înălţime, salvamontiştii cerând şi ajutorul unui elicopter pentru salvarea bărbatului, însă manevrele de resuscitare au eşuat.

Şeful Serviciului Judeţean Salvamont Sibiu, Adrian David, a declarat, pentru Mediafax, că turistul, în vârstă de aproximativ 50 de ani, a căzut de la înălţime în zona Văiuga din Munţii Făgăraş.

"O echipă de salvamontişti de la Bâlea a intervenit imediat şi a fost alarmat şi elicopterul SMURD. Bărbatul a fost, însă, declarat decedat din cauza traumatismelor severe pe care le-a suferit, în ciuda eforturilor salvamontiştilor de a-l resuscita”, a spus Adrian David.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu, Bianca Săbău, a declarat că elicopterul SMURD se va întoarce în Bucureşti.

 UPDATE 16:00 Un elicopter SMURD de la București a aterizat sâmbătă, la peste 2.000 de metri altitudine, în munții Făgărașului, la Bâlea Lac, pentru a-l prelua pe turistul accidentat. 

UPDATE 15:31 Turistul accidentat sâmbătă, în munții Făgăraș, este în stop cardio-respirator, fiind resuscitat de către echipele de salvatori, a precizat Adrian David, șeful Salvamont Sibiu, pentru Agerpres. Salvamontiștii așteaptă la Bâlea Lac, preluarea rănitului de elicopterul SMURD, sosit de la București.

O echipă de la Salvamont Sibiu aflată la Bâlea a pornit imediat spre locul accidentului, solicitând şi intervenţia unui elicopter SMURD pentru preluarea rănitului. Întrucât aparatul de zbor de la Târgu Mureş nu este disponibil, a fost chemat în ajutor un elicopter din Bucureşti.

Potrivit primelor informaţii transmise de Adrian David, şeful serviciului Salvamont Sibiu, turistul este conștient, dar are nevoie de ajutorul unui medic.

"Echipele de salvamontiști au ajuns la turistul rănit. Turistul accidentat comunică cu noi, dar nu putem preciza cu exactitate diagnosticul, pentru asta este nevoie de un medic. De aceea, am chemat în ajutor un elicopter SMURD de la București", a explicat Adrian David.