MENIU

Criminalului drogat Vlad Pascu rămâne în arest. Instanța i-a respins cererea de a fi cercetat în libertate

Mihai si Vlad Pascu (sursă foto. Facebook Mihai Pascu)

După mai multe ore de deliberări, completul de judecată a respins ca neîntemeiată cererea avocaților lui Vlad Pascu privind punerea acestuia în arest la domiciliu. Sentința este definitivă.Tânărul are a provocat accidentul tragic din stațiunea 2 Mai, soldat cu doi morți, s-a prezentat marți în fața magistraților de la Tribunalul Constanță, după ce la ședințele anterioare a fost audiat prin sistem video. 

Marți, Tribunalul Constanța a judecat cererea lui Vlad pascu de punere în libertate. În sala de judecată, Pascu a precizat că îi pare rău pentru ceea ce s-a întâmplat și „că nu este un pericol social”.

„S-a creat o confuzie aici, în legătură cu prezența fizică a inculpatului. Nu este de dreptul de alege al inculpatului, instanța  decide dacă este cu prezență fizică sau videoconferință. Astăzi era obligatorie prezența lui Vlad Pascu”, a spus unul din avocații lui Pascu.


Având în vedere că la ultimele termene,în spațiul public au apărut poze din sala de judecată cu Vlad Pascu participând prin sistem de videoconferință, la termenul de astăz, Tribunalul Constanța a solicitat reprezentanților massmedia pentru prezența în sala de judecată, buletinele de identitate pentru a le fi notate datele și li s-a atras atenția să nu pozeze și să nu filmeze, așa cum prevede legea, potrivit Ziua de Constanța.



Între timp, ministrul Justiției, Alina Gorghiu, intervine în dosarul 2 MAI și cere ca acest caz să fie tratat cu maximă seriozitate.

Aceasta a declarat că în ciuda controverselor iscate în sala de judecată și a nemulțumirilor părinților celor doi copii uciși de Vlad Pascu, ministerul nu poate interveni în cursul firesc al procesului