MENIU

Tupeu de magistrat: O judecătoare cu vilă la țară decontează chirie și benzină în oraș

Tupeu de magistrat: O judecătoare cu vilă la țară decontează chirie și benzină în oraș

O judecătoare cu vilă la țară decontează chirie și benzină în oraș. Magistrata Oana Bodoga are o casă la o distanță de 10 kilometri de centrul Iașiului, însă a cerut în ultimii ani zeci de mii de lei pentru a plăti chiria într-un apartament din oraș. 

Potrivit declarațiilor de avere, judecătoarea a beneficiat între anii 2020 și 2022 de aproape 64 de mii de lei pentru a plăti o chirie în Iași. Asta deși deține o casă la doar 10 kilometri de centrul orașului.

Tot în declarațiile de avere, magistrata a notat că i s-au decontat peste 25 de mii de lei, adică o medie lunară de peste 2 mii de lei, echivalentul a 430 de euro. Împreună cu soțul ei, ea deține o casă de peste 100 de metri pătrați în Valea Lupului.

Cei doi au refuzat să explice de ce nu folosesc casa și de ce au preferat să închirieze un apartament. Situația, deși imorală, nu este ilegală.

Pentru a obține decontul, un magistrat trebuie să prezinte, pe lângă contractul de închiriere, mai multe declarații pe propria răspundere, inclusiv faptul că nu deține o locuință în apropiere de localitatea în care își desfășoară activitatea.

Mai multe articole despre:
magistrat judecatoare vila