MENIU

Tun de 6 milioane de euro dat de peste 300 de români din Italia! Ce METODĂ au folosit

Euro

O fraudă de 6 milioane de euro a avut loc în Italia și au fost implicați peste 330 de români. Aceștia încasau venitul de cetățenie, iar toți aveau ca rezidență aceeași casă din Torino când, de fapt, locuiau în România. Întreaga afacere a fost devoalată chiar de un român implicat.

Totul a ieșit la iveală în momentul în care un român s-a dus  retragă banii de pe mai multe carduri emise special de statul italian pentru încasarea „venitului de cetăţenie” (reddito di cittadinanza) și a fost oprit de carabinieri. Aceștia au constatat  la aceeași adresă locuiau mai multe persoane. Vorbim despre peste 330 de români care au declarat ca rezidenţă aceeaşi adresă din Torino.

În fapt, adevărul era cu totul altul. Românii, care au declarat fictiv că locuiesc acolo, se afalua, de fapt, în țară, aceştia se află în România, unde primeau de ani de zile venitul de cetăţenie.

De parcă asta nu ar fi tot, din analiza datelor privind tranzacţiile bancare operate de pe cardurile respective a reieşit că şi partea de venit destinată achiziţionării de produse de primă necesitate a fost retrasă tot sub formă de numerar, fapt ce a fost posibil cu complicitatea unor comercianţi.

Din câte se pare, aceştia operau plăţi fictive efectuate cu aceste carduri și le returnau în schimb beneficiarilor sume mai mici decât cele retrase, diferenţa intrând în propriile buzunare.

Mai multe articole despre:
frauda italia frauda romani italia milioane de euro