MENIU

Tulpina indiană se răspândește în Europa. Un prim caz confirmat și în Franța

Alertă în Europa

Tulpina indiană, despre care cercetătorii spun că este ”dublu-mutantă”, a ajuns și în Franța. Joi, autoritățile au raportat primul caz de infectare.

Cazul a fost confirmat în Lot-et-Garonne, potrivit Agenției Regionale de Sănătate (ARS) din regiunea Nouvelle-Aquitaine. 

Pacientul s-a întors recent în Franța din India, a precizat Benoît Elleboode, directorul regional al ARS.

”Secvențierea a fost făcută la Toulouse pe un pacient care s-a întors din India și care făcea din nou un test pentru că trebuia să plece în străinătate. S-a identificat că era varianta indiană”, a spus acesta.  

Autoritățile au mai anunțat că un al doilea caz este suspect, la Bordeaux, urmând ca rezultatul analizei să fie anunțat vineri, potrivit hotnews. 

Tulpina indiană a fost identificată până acum în peste 17 țări.

Joi a fost confirmat și primul caz de infectare în România, la un bărbat de 26 de ani din India. Acesta a venit în țara noastră în urmă cu aproximativ o lună și lucrează la o firmă de construcții din Bod, județul Brașov.

Citește și: ”Valeriu Gheorghiță, ANUNȚUL care le dă speranțe românilor: Vaccinurile au eficiență la tulpina indiană. Aceasta NU este neapărat mai contagioasă”