MENIU

Tulpina britanică devine DOMINANTĂ în Germania. Creștere accelerată a noilor infectări

Alertă în Germania din cauza tulpinii britanice

Noua tulpină a coronavirusului descoperită prima dată în Marea Britanie (mutaţia B.1.1.7) reprezintă 46% din noile cazuri de infectare cu Sars-Cov-2 din Germania. Datele Institutului de virusologie Robert Koch (RKI) arată că această variantă se răspândește accelerat, în condițiile în care, în urmă cu o lună, reprezenta doar 6% dintre cazuri, iar acum două săptămâni, 22%. 

RKI a analizat 25.000 de cazuri pozitive. Rezultatele arată clar că tulpina britanică este mult mai contagioasă, dar și responsabilă de cazuri mai grave ale bolii. 

Potrivit studiului, celelalte două variante mai contagioase - cea sud-afeicană și cea braziliană - reprezintă procente mai mici în ansamblul cazurilor analizate.

RKI avertizează că persoanele imunizate - după ce au fost vaccinate sau au depăşit boala - nu sunt protejate în faţa acestor mutaţii.

La rândul lor, experţii semnalează că răspândirea variantei britanice ar putea îngreuna eforturile Germaniei de a frâna cel de-al doilea val al pandemiei.

Recent, autoritățile au prelungit până la 17 martie controalele la frontiera cu Republica Cehă şi Tirolul austriac, impuse pentru evitarea răspândirii variantei britanice. Bilanțul epidemiei din Germania depășește 2,4 milioane de cazuri Covid-19 și 71.970 de decese. 

Varianta B.1.1.7 reprezintă 95% dintre noile infecţii din Marea Britanie şi s-a extins în peste 80 de ţări, potrivit Agerpres. 

 

 

Mai multe articole despre:
coronavirus germania tulpina britanica