MENIU

Tulburător! Care au fost primele cuvinte ale acestei fetițe, după ce a început să vorbească

O frumoasă prietenie între o fetiță complet mută și un măgăruș a impresionat pe toată lumea, când aceasta a început să vorbească după ce a petrecut un timp la un sanctuar de animale antrenate special să ajute copiii cu probleme.

Atât Amber, cât și prietenul ei patruped, Shocks au avut un început dificil. Fetița și sora ei geamană s-au născut prematur. Amber a fost diagnosticată cu paralizie cerebrală și, pentru a fi salvată, a avut nevoie de o operație dificilă, care a lăsat-o fără capacitatea de a vorbi.

Shocks, pe de altă parte, a fost abandonat cu o frânghie legată de gât și găsit într-o stare deplorabilă de o echipă de la o asociație de salvatori de animale, care l-au dus la un sanctuar din Birmingham.

Cei doi s-au întâlnit în 2013, când lui Amber i-a fost recomandată terapia cu animale.

„Legătura dintre ei a fost imediată”, relatează mama lui Amber. Ședințele de călărie și îngrijire a măgărușului au ajutat-o pe fetiță să-și coordoneze mai bine mișcările, iar mușchii ei au început să-și revină.

După o altă operație suferită la corzile vocale, familia ei a fost uimită să vadă că poate articula, iar primele ei cuvinte au fost: „Te iubesc, Shocky!”