MENIU

Tudose, anunț despre taxa de solidaritate! Pe cine vizează măsura

Premierul Mihai Tudose a explicat, luni, după ce s-a întâlnit cu liderii coaliției, că taxa de solidaritate vizează persoanele fizice care "câștigă foarte mult". Totuși, există șanse ca aceasta să nu fie implementată dacă, în urma simulărilor, se constată că rezultatele sunt mici. 

"La taxa de soldaritate încă se lucrează. Sunt simulări. Este o taxă pentru persoanele fizice, care câștigă foarte mult, să plătească dacă depășesc un anumit prag valoric. Nu s-a stabilit încă care este pragul, procentul. Dacă se va stabili că va fi aplicată de la un anumit prag, iar efectul, rezultatul, va fi mic, probabil că nu o vom aplica", a declarat premierul.

Referitor la absorbția de fonduri europene, Mihai Tudose a subliniat că se fac progrese în acest sens și că până la finalul săptămânii vor fi autorizate toate autoritățile de management:"În ceea ce privește pașii pe care îi are de făcut România pentru fondurile europene, în pofida a ce s-a mai spus, cele trei autorități de management sunt autorizate, celelalte șapte vor fi gata săptămâna aceasta. S-a stabilit ca toți membrii cabinetului care au tangențe cu Comisia Europeană să facă o vizită la omologii lor până la sfârșitul lunii".

Prim-ministrul a mai explicat că în cadrul întâlnirii s-a mai discutat și despre rectificarea bugetară, în sensul realocării unor sume în cadrul unor ministere, pentru că există ministere care au grad de execuție la șase luni de doar 2%, precum Ministerul Tehnologiei. 

În legătură cu demiterea lui Eugen Teodorovici din funcția de consilier, Tudose a susținut că "domnia sa a înțeles greșit și s-a transformat într-un purtător de cuvânt. Iar ideile sale trebuia să le aflu de la el, nu din presă"

 

 

Mai multe articole despre:
premier taxă Mihai Tudose