MENIU

UPDATE Tudorel Toader a tot scris și a șters mesaje pe Facebook. Explicație pentru realitatea.net

Tudorel Toader, ministrul Justiției, aflat în concediu de odihnă, a postat pe Facebook un mesaj referitor la OUG pe Legile Justiției, despre care a scris că va fi șters peste o oră. Apoi, a explicat pentru realitatea.net.

Tudorel Toader a scris pe Facebook următorul mesaj: "Raspuns pentru cei ce nu vor sa inteleaga:
Comisa de la Venetia nu a luat in discutie modificarile survenite prin OUG pentru modificarea legilor justitiei.
Un astfel de aviz ar urma sa fie adoptat la plenara din decembrie 2018 !
PS: mesajul va fi sters peste o ora !"

Intrebat de realitatea.net de ce va sterge mesajul, Tudorel Toader a replicat: "Exista "riscul" sa se inteleaga !".

Mesajul postat de Tudorel Toader, care este în concediu până mâine inclusiv, vine în contextul în care preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut demisia, în urmă cu trei zile. 

"Președintele Klaus Iohannis condamnă ferm comportamentul iresponsabil al Ministrului Justiției care sub pretextul implementării recomandărilor Comisiei de la Veneția în cuprinsul Ordonanței de Urgență 92/2018, a inclus prevederi fără nicio legătură cu acestea, ba chiar contrare lor, de natură să sporească îngrijorarea partenerilor europeni. Președintele României menționează că acesta este un nou episod dintr-un lung șir de decizii controversate luate de acest ministru în timpul mandatului său. În acest mod, Ministrul Justiției și-a compromis definitiv credibilitatea, motiv întemeiat pentru a-și prezenta demisia din funcție" a fost comunicatul Administrației Prezidențiale, remis acum trei zile. 

--------------------

UPDATE // Ora 12:17. Așa cum a promis, Tudorel Toader a șters mesajul de pe Facebook, fix după o oră de la momentul postării.

--------------------

UPDATE // Ora 12:20. Ministrul Justiției a revenit cu un al doilea mesaj, despre care a scris că va fi șters tot peste o oră

"Raspuns
pentru cei ce nu vor sa inteleaga:
Un membru titular al Comisiei de la Venetia nu poate sa vorbeasca in numele Guvernului din care, eventual face parte - in caz contrar, ar participa intr-o dubla calitate !
PS: mesajul va fi sters peste o ora !"

-----------------------

UPDATE // Ora 13:21. Ministrul Justiției a șters mesajul al doilea și a revenit, imediat, cu un al treilea mesaj, despre care a scris că va fi șters tot peste o oră.

"Raspuns

pentru cei care nu vor sa priceapa:
Nu poti sa te declari impotriva pensionarii aniticipate a magistratilor la 20 de ani de activitate, dar si impotriva OUG fara de care solutia legislativa ar fi intrat in vigoare in ziua urmatoare !
PS: Mesajul va fi sters peste o ora !"

--------------------------

UPDATE // Ora 14:33. Tudorel Toader a șters mesajul al treilea și a revenit cu un al patrulea mesaj. Diferența față de primele trei este că acesta "va fi sters peste o zi".

"Raspuns pentru cei care nu pot sa inteleaga mecanismele statului de drept: ......pauza de documentare! PS: mesajul va fi sters peste o zi !"

--------------------------

UPDATE // Ora 16:14. Televiziunea Digi 24 a incercat si ea sa obtina o reactie de la Tudorel Toader. Ministrul Justitiei a raspuns altfel: "Va rog sa respectati starea de concediu".

 

.