MENIU

Tudorel Toader, despre raportul confidenţial publicat pe site-ul Ministerului

Tudorel Toader

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a precizat, pentru Mediafax, referitor la raportul IJ publicat pe site şi despre care au apărut informaţii în spaţiul public că ar fi confidenţial, că documentul fusese publicat deja înainte şi că s-a consultat cu specialiştii în păstrarea datelor din minister.

"Într-o conferinţă de presă, cineva a folosit din conţinutul şi concluziile raportului! Raportul este publicat integral pe luju.ro. Art.48 din legea 317/ 2004 îi conferă caracter confidenţial, nu secret, acelui raport cât timp este în lucru la Inspecţia Judiciară. Am consultat specialiştii în păstrarea datelor din MJ!", a transmis, pentru agenţia de presă Mediafax, Tudorel Toader.

După ce, joi seară, ministrul Justiţiei a prezentat raportul în urma căruia a solicitat revocarea din funcţie a procurorului-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, acesta a fost publicat pe site, alături de 11 anexe. Printre anexe, se numără şi un raport al Inspecţiei Judiciare, datat 9 ianuarie 2018.

Este vorba despre raportul prin care procurorul şef al DNA a fost cercetat disciplinar de Inspecţia Judiciară, inspectorii constatând că Laura Codruţa Kovesi ar fi săvârşit mai multe abateri disciplinare. Alături de ea a fost cercetat şi adjunctul DNA, Marius Iacob. Una dintre abaterile disciplinare ale procurorului şef al DNA se referă la înregistrările apărute în spaţiul public, din timpul unei şedinţe de lucru, pe data de 18 iunie 2017.

Mai multe articole despre:
0 ministerul justiţiei tudorel toader luju.ro