MENIU

Tudorel Toader acruncă bomba: Cred că preşedintele Iohannis va respecta decizia CCR

Ministrul Justiţiei consideră că preşedintele Klaus Iohannis va respecta decizia CCR şi va semna revocarea procurorului-şef Laura Codruţa Kpovesi. Tudorel Toader a oferit şi câteva detalii procedurale, din care rezultă clar de ce soarta şefei DNA depinde de semnatărua lui Klaus Iohannis. 

Mnistrul Justiţiei a explicat că decizia CCR "nu ţine loc de decret", aşa că  şefa DNA nu poate fi considerată demisă doar în baza acesteia.

"Noi avem un comunicat care nu produce efecte. Efect juridic se va produce când decizia motivată se va publica în Monitorul Oficial. Din momentul acesta, se naşte obligaţia preşedintelui de a respecta decizia. Eu nu cred că preşedintele nu va da curs deciziei CCR", a declarat Tudorel Toader la Antena 3.

"Are două variante: să respecte decizia Curţii sau să nu o respecte şi să nu emită decretul de revocare. Sigur că nu excludem şi o altă ipoteză. Pentru a evita această abordare, poate să-şi dea demisia (Kovesi - n.r.)", a mai afirmat ministrul Justiţiei.

Tudorel Toader a mai apreciat că cine contestă decizia Curţii Constituţionale fie nu ştiu să interpreteze legile, fie o fac din diverse interese. 

Citeşte si:

Florin Iordache "o dă" pe engleză, după decizia CCR: Codruţa, go home!

Mai multe articole despre:
CCR tudorel toader