MENIU

Tudorel Toader, acuzat că a devenit "avocatul penalilor". "E ca în filmele cu gangsteri"

Monica Macovei

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, le dă sfaturi detaliate politicienilor cum să ceară revizuirea sentințelor dacă vor intra în vigoare noile prevederi ale Codurilor penale, acuză europarlamentarul Monica Macovei.

Monica Macovei este de păerere că Toader confirmă astfel că "modificările Codurilor au fost premeditate și urmăresc numai scăparea de anchete și de pedepse a politicienilor din coaliția toxică".

În plus, Macovei atrage atenția că, după decapitarea DNA, urmează decapitarea conducerii Parchetului General și o conducere sub controlul politic al lui Toader.

În replică, europarlamentara PSD Gabriela Zoană a afirmat, miercuri, că Monica Macovei le-a trimis Preşedintelui Parlamentului European şi liderilor grupurilor politice din PE un e-mail care conţine „o serie întreagă de minciuni" despre modificările aduse legislaţiei penale din România.

„Monica Macovei relatează europarlamentarilor despre faptul că în România ar fi fost abrogat abuzul în serviciu, deşi acest lucru nu s-a întâmplat, ci doar s-au implementat anumite directive europene privind această faptă. Intenţionat nu vorbeşte despre motivele care au dus la implementarea reformei judiciare în România", a adăugat Gabriela Zoană.

"Toader este ministru sau avocatul politicienilor cu probleme penale?

Toader este avocatul politicienilor cu probleme penale și al celor care încalcă legea. Pro bono sau plată pentru funcția de ministru?

Toader le dă sfaturi detaliate cum să ceară revizuirea sentințelor dacă vor intra în vigoare noile prevederi ale Codurilor penale. Ce înțelegem: Toader confirmă astfel că modificările Codurilor au fost premeditate și urmăresc numai scăparea de anchete și de pedepse a politicienilor din coaliția toxică și a prietenilor lor.

În plus, atacul pe care Toader l-a deschis la adresa procurorului general, Augustin Lazăr, pe care l-a amenințat ca în filmele cu gangsteri că "la fiecare dintre noi vine o vreme a evaluării", arată că, după decapitarea DNA, urmează decapitarea conducerii Parchetului General și o conducere sub controlul politic al lui Toader.

Procurorii și judecătorii au garanții de independență și imparțialitate, tocmai ca să poată rezista presiunilor de orice fel. Cu toții trebuie să ne luptăm pentru ca modificările legilor justiției și Codurilor penale să nu intre niciodată în vigoare, pentru că, altfel, în România nu va mai exista stat de drept.

Unde justiție nu e, nimic nu e. Doar dictatură", a scris Macovei pe Facebook.

Mai multe articole despre:
Monica Macovei tudorel toader