MENIU

Tudorel Toader a reacționat după materialul apărut în Financial Times. Mesaj trimis realitatea.net

Într-o reacție acordată realitatea.net, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a explicat cum stau lucrurile, din punctul său de vedere, în privința informației potrivit căreia el ar fi transmis o scrisoare către publicația Financial Times, în care ar fi spus că Laura Codruța Kovesi nu ar trebui numită șef al noului Parchet European.

Tudorel Toader i-a transmis următorul mesaj jurnalistului realitatea.net, Cristian Otopeanu: "Scrisoarea a fost redactata si trimisa in numele Guvernului Romaniei".

Reacția lui Tudorel Toader a venit după ce presa din România a informat că ministrul Justiției a trimis o scrisoare către Financial Times, în care ar fi afirmat că nu are nimic personal împotriva Laurei Codruța Kovesi, dar că aceasta nu ar trebui numită în funcția de procuror european.

”Nu am nimic personal contra Laurei Codruța Kovesi, unul dintre cei trei candidați la poziția de procuror-șef în noua instituție a Procurorului European. Dar, din toate dovezile pe care le-am văzut - de la judecători, procurori și alte surse credibile - ea nu ar trebui numită în această poziție de o importanță vitală” a fost mesajul atribuit lui Tudorel Toader în Financial Times.

"Doamna Kovesi nu a fost demisă anul trecut pentru că agenția anti-corupție pe care o conducea, DNA, viza politicieni corupți. Ea a fost demisă pentru că DNA încălca legea. Curtea noastră constituțională a spus acest lucru. Strategia de anchetare a doamnei Kovesi se baza pe coerciție”, mai scrie în scrisoarea publicată de Financial Times.  

Scrisoarea a fost publicată de Financial Times astăzi, fix în ziua în care Laura Codruța Kovesi a fost citată la Secţia Specială de Investigare a Magistraţilor. Kovesi va fi audiată la ora 13:00.

În plus, tot astăzi, Kovesi află dacă va fi propunerea Parlamentului European pentru postul de procuror-şef al Parchetului European.