MENIU

Tudorel Toader a răbufnit la adresa lui Augustin Lazăr

Tudorel Toader

Tudorel Toader a declarat că, dacă era el ministrul Justiției când s-a organizat concursul pentru funcția de procuror general, nu ar fi acceptat candidatura lui Augustin Lazăr.

Tudorel Toader a oferit detalii, înainte de a intra la sediul CSM.

"Legea spune ce anume trebuie sa contina dosarul de candidatura, iar daca la Minister primesti pe mail doar o scrisoare de intentie si un CV, iar dosarul nu este complet, eu, daca eram atunci ministru, nu il primeam pe Augustin Lazar in competitia pentru desemnarea ca procuror general, asta fiindca dosarul lui nu era complet", a spus Tudorel Toader.

Tudorel Toader duce o luptă cu procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Augustin Lazăr, începând cu 25 august. Atunci, ministrul Justiției a anunţat, printr-un mesaj postat pe pagina lui de Facebook, că declanşează "procedura legală pentru evaluarea activității manageriale desfășurată de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție".

Pe 24 octombrie, la două luni după acel anunț și cu o întârziere de o lună față de termenul autoimpus, Tudorel Toader a propus revocarea din funcție a lui Augustin Lazăr. Totul s-a produs în urma unui raport de evaluare de 63 de pagini, care conținea 20 de motive care au stat la baza declanșării procedurii de revocare a procurorului general al Romaniei.
Tot pe 24 octombrie, ministrul Justiției a făcut următoarea afirmație: "Nu înţeleg de ce apare o rezoluţie de clasare emisă de procurorul Lazăr referitoare la preşedintele României în funcţie".

Pe 26 octombrie, în exclusivitate pentru Realitatea TV, Augustin Lazăr a afirmat că nu a instrumentat niciun dosar al preşedintelui Klaus Iohannis, așa cum spusese Tudorel Toader.

Imediat după declarațiile lui Augustin Lazăr, Tudorel Toader a oferit o replică promptă, pentru realitatea.net, și a dezvăluit faptul că urmează să prezinte dovada.

"Eu v-am spus ceea ce avem la Ministerul Justiției, ceea ce vă vom arăta", a declarat Tudorel Toader, pentru realitatea.net, pe 26 octombrie.

Totuși, dovada scrisă nu a fost prezentată nici până astăzi.

CITEȘTE AICI DETALII!

 

 

.

Mai multe articole despre:
tudorel toader Augustin Lazăr