MENIU

Tudorel Toader îl ia peste picior pe Frans Timmermans: Nu discutăm pe îngrijorări

Tudorel Toader îl ia peste picior pe Frans Timmermans: Nu discutăm pe îngrijorări

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a ironizat criticile dure lansate la adresa Justiţiei de către prim-vicepreşedintele CE Frans Timmermans, afirmând că nu-l interesează să comenteze sau să traducă "îngrijorările" liderului european. Mai mult, şeful Justiţiei l-a acuzat pe oficialul european că nu dă dovadă de bună-credinţă.  

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, i-a răspuns rapid lui Timmermans, cu care se va întâlni chiar marți, la Strasbourg.

”Mâine (marţi - N.R.) merg a Strasbourg cu doamna premier și mă voi întâlni cu Frans Timmermans. Ne-am întâlnit de multe ori. I-am cerut și îi voi cere și mâine să discutăm punctual, nu pe îngrijorări. Soluția cutare nu e bună pentru că afectează pe x, să ieșim din ceea ce nu e documentat",a declarat Tudorel Toader, la un post TV.

"Să vorbim informați și dacă se poate și ar trebui să se poată, să fim de bună credință", a punctat ministrul Justiţiei.

"Cu privire la Codul Penal și Codul de Procedură Penală, îngrijorările, preocupările de un fel sau altul sunt premature pentru că ele se află în controlul de constituționalitate la CCR și nu știm care sunt soluțiile finale care se vor aplica. În ceea ce privește legile justiției: de 14 ani funcționează și au o mulțime de prevederi necostituționale (...) Noi suntem în plin proces legislativ, nu este nimic definitiv. Referitor la remarca lui Timmermans că guvernul nu pare să ţină cont nici de observaţiile Comisiei de la Veneţia, Tudorel Toader a afirmat că va "tranşa" şi acestă problemă. "Pe 16, 17, 18 octombrie mă voi deplasa la lucrările Comisiei de la Veneția. Parte din recomandări au fost preluate. Unele dintre ele au fost validate de către instanța de contencios constituțional. Câtă vreme CCR spune că e în regulă, e bine. Nicio lege nu e perfectă, orice lege e perfectibilă”, a mai declarat Toader.

Mai multe articole despre:
tudorel toader