MENIU

Tu ştii ce mănânci? Lista alimentelor care slăbesc articulaţiile

Cu vârsta, sistemul articular se deteriorează. De aceea devine tot mai important ceea ce pui în farfurie. Problemele cu articulațiile pot fi punctul de plecare pentru alte boli cronice, precum obezitatea, afecțiunile cardiovasculare și diabetul.

Deși nu există un tratament-minune, studiile arată că durerile sunt alinate semnificativ prin excluderea alimentelor cu potențial inflamator.

Zahăr rafinat

Cu cât consumi mai puțin, cu atât mai mult vei fi ferită de inflamații, iar sistemul tău imunitar va fi mai puternic și te va proteja de infecții și boli degenerative. Durerile articulare au multe cauze, dar zahărul alb este răspunzător în majoritatea cazurilor, întrucât favorizează starea inflamatorie. Îl găsești în produse procesate, bomboane, prăjituri, aluaturi de patiserie, dar și în mezeluri și unele sucuri de fructe.

Prăjeli

Oricât de gustoase, alimentele prăjite, că e vorba de carne, pește, cartofi sau ouă, slăbesc imunitatea. Studii recente arată că renunțarea la aceste alimente contribuie la refacerea scutului natural de apărare al organismului. În timpul preparării la temperaturi ridicate, se eliberează o toxină. Organismul încearcă să scape de ea trimițând mesagerii antiinflamatori, ceea ce îl slăbește pe termen lung, scrie femeia.ro.

Mai multe articole despre:
diabet alimentaţie sănătoasă articulaţii