MENIU

Prieteni, artişti şi admiratori şi-au luat rămas bun de la Stela Popescu. Înmormântarea, duminică

Artişti precum Ion Dichiseanu, Felicia Filip sau Aneta Stan au venit, sâmbătă, la Teatrul de Revistă "Constantin Tănase" pentru a-i aduce un omagiu Stelei Popescu. Sicriul cu trupul neînsufleţit al actriţei va rămâne la teatru până duminică dimineaţă. Tot duminică, va avea loc înmormântarea.

"Ea este Stela noastră şi va fi steaua din ceruri care, probabil, va lumina cel mai puternic. Dumnezeu să o odihnească în lumină! A fost un om frumos, cu lumină, zâmbind, bucurându-se, făcând surprize şi mai ales făcându-şi profesia atât de frumos, un mare model, model de profesie, model de om, model de generozitate şi de iubire", a spus soprana Felicia Filip.

"Ultima oară a stat lângă mine la premiera filmului "Aniversarea". Comentam, vorbeam, dar nu se vedea. Nu se plângea, era genul de om puternic, nu se plângea niciodată. Dimpotrivă, dacă eu eram abătut, ea venea şi mă impulsiona cu energie şi spunea «Fii vesel, gata! Trecem la treabă?». Ca o ghilotină a căzut vestea. De două zile sunt alt om, nu mai ştiu de mine. Nu-mi imaginez că această fiinţă, stea, după cum avea numele, să se transforme în renume. S-a dus această stea", a declarat actorul Ion Dichiseanu.

"Avea probleme cu adevărat, cu picioarele, cu oboseala, era şi vârsta, de fapt şi de drept. O să română drept cea mai mare actriţă, un cuplu inegalabil, un om extraordinar, o frumoasă şi o completă şi o complexă. Orice rol îi dădeai, ea intra cu o uşurinţă extraordinară în rolul respectiv. Dacă era o dramă, te făcea să plângi fără niciun fel de comentarii. Şi invers. Este inegalabilă", a declarat cântăreaţa de muzică populară Aneta Stan.

Duminică la ora 10:00, sicriul cu trupul neînsufleţit al regretatei actriţe Stela Popescu va pleca de la Teatrul „Constantin Tănase” şi va fi depus, la ora 11:00, în biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din incinta Mănăstirii Cernica. Slujba de înmormântare va avea loc la ora 12:00, a anunţat Patriarhia Română.

Câteva sute de persoane i-au adus vineri un ultim omagiu regretatei Stela Popescu, sicriul cu trupul neînsuflețit al acesteia fiind depus în foaierul Sălii Savoy a Teatrului "Constantin Tănase".

Cei care au venit să o vadă pentru ultima dată pe Stela Popescu au umplut foaierul Teatrului "Constantin Tănase" cu buchete de flori și zeci de coroane. Printre aceștia s-au numărat Alexandru Arșinel, Vasile Muraru, Corina Chiriac, Ștefan Bănică jr., Emilia Popescu, Aurelian Temișan, Monica Davidescu, Manuela Hărăbor, Victor Yila, Laurențiu Damian, Mitică Popescu.

Pe trotuarul din fața teatrului admiratorii regretatei actrițe au format inimi și cruci din lumânări, scrie Agerpres.

Actrița Stela Popescu a murit joi, la vârsta de 81 de ani.

"Stela Popescu a fost actrița Teatrului de Revistă 'Constantin Tănase' în perioada 1963-1969 și a revenit pe faimoasa scenă în 1993, unde a continuat să joace în mii de spectacole (...). Acum se pregătea de turneul din Spania (Valencia) din cadrul Programului Români pentru români din perioada 29 noiembrie — 3 decembrie 2017, cu spectacolul 'E viva revista!' dedicat Zilei Naționale a tuturor românilor — 1 Decembrie", se arată într-un comunicat de presă al Teatrului de Revistă "Constantin Tănase".