MENIU

Trump, aşteptat să-i ofere lui Erdogan capul lui Gulen

Ce va face Trump cu Gulen

În urmă cu două zile, generalul în rezervă Michael T. Flynn, consilierul de campanie al lui Donald Trump şi probabil viitorul Secretar al Apărării, a scris că, dată fiind importanţa strategică a Turciei pentru Statele Unite,  Gulen – care, în opinia sa, nu e deloc un moderat, ci un extremist – trebuie predat.

În plus, generalul Flynn a mai spus: "Trebuie să ne adaptăm politica externă, astfel încât să recunoaştem Turcia ca pe o prioritate. Trebuie să vedem lumea din perspective Turciei".

După victoria lui Trump, preşedintele turc a declarat că speră la o colaborare eficientă împotriva terorismului şi că speră să se deschidă "o eră nouă" în relaţiile dintre Washington şi Ankara.

"Mai pe şleau, era nouă nu poate începe fără extrădarea lui Fethullah Gülen, sămânţa neînţelegerilor în era Obama|, scrie Lelia Munteanu pe gandul.info.

Trump la rândul lui îl admiră pe Erdoğan, cum îl admiră şi pe Putin - fascinat de autoritarism. În vară preşedintele ales al Statelor Unite a declarat că preţuieşte reuşita preşedintelui turc de a mobiliza cetăţenii în jurul său la tentative de lovitură de stat din 15 iulie şi îi desfide pe toţi cei care cred că a fost o înscenare.

Mai multe articole despre:
Donald Trump ERdogan gulen