MENIU

Trump a vorbit cu Erdogan despre jurnalistul saudit ucis în Istanbul. Ce au stabilit

Jamal Khashoggi

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, şi omologul său american, Donald Trump, au convenit duminică, în cursul unei discuţii telefonice, asupra "necesităţii de a clarifica" decesul jurnalistului saudit Jamal Khashoggi.

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, şi omologul său american, Donald Trump, au convenit duminică, în cursul unei discuţii telefonice, asupra "necesităţii de a clarifica" decesul jurnalistului saudit Jamal Khashoggi în consulatul ţării sale la Istanbul, a informat preşedinţia de la Ankara, citată de Agerpres.

"Cei doi lideri au convenit asupra necesităţii de a clarifica toate aspectele cazului Jamal Khashoggi", a declarat o sursă din cadrul preşedinţiei turce.

Donald Trump a declarat în timpul unei vizite în Arizona că explicaţia Riadului în cazul dispariţiei jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, care a murit în interiorul consulatului saudit la Istanbul, este "credibilă", relatează cotidianul The Guardian şi agenţia Reuters.

Presa saudită a a relatat că regele saudit Salman a ordonat demiterea unui consilier regal al prinţului moştenitor Mohammed bin Salman şi a adjunctului şefului serviciilor de informaţii, Ahmed Asiri, iar 18 persoane au fost reţinute în cadrul anchete.

"Consider că este un prim pas mare. Foarte, foarte mulţi oameni sunt implicaţi şi este un prim pas extraordnar", a declarat Donald Trump reporterilor din Arizona.

"Arabia Saudită a fost un aliat extraordinar. Ceea ce s-a întâmplat este inacceptabilă", a adăugat liderul de la Casa Albă, afirmând că va discuta cu prinţul încoronat Mohammed bin Salman.

Donald Trump a informat că ia în considerare chiar sancţionarea Arabiei Saudite pe fondul uciderii lui Khashoggi. Aceasta a declarat că Congresul va fi implicat în determinarea răspunsului Statelor Unite.

Mai multe articole despre:
Donald Trump Jamal Khashoggi