MENIU

Trucul prin care te asiguri că pe telefonul tău Android nu plătești în plus pe aplicații

Atât Android, cât și iPhone au un sistem de tranzacții per aplicație, chiar dacă ele sunt gratuite. Pentru anumite funcționalități trebuie să plătești suplimentar. Și poate ai făcut-o o dată, că ai avut nevoie, dar tranzacțiile pot fi recurente. E important să știi cum le oprești, ca să nu ajungi să dai mai mult decât face. 

Tranzacțiile în aplicații au devenit o problemă spinoasă mai ales pe dispozitivele copiilor. Așa că ar fi bine să știi cum dezactivezi achizițiile in-app. Din fericire, indiferent dacă ai un smartphone cu Android sau un iPhone, există un mecanism la care poți apela pentru a dezactiva așă ceva.

În cazul în care ai dat un smartphone cu Android copiilor, este cea mai bună soluție. Asta ca să nu vezi cheltuieli suplimentare pe extrasul de cont de la bancă.

Cum oprești plățile recurente pe Android

Deschide Play Store sau Magazin Play din ecranul principal al telefonului cu Android. Dă click în dreapta sus pe cele trei liniuțe pentru accesa meniul principal al aplicației. Un pic mai jos în același meniu, fă un tap pe Settings sau Setări.

În funcție de limba pe care o ai setată în meniu, bifează în dreapta Require Authentification for Purchases. În română, aceeași opțiune este intitulată Se solicită autentificarea pentru achiziții.

Tastează parola aferentă contului de Google și confirmă cu OK. Dacă ai un senzor de amprentă, în același meniu bifează Fingerprint Authentication sau Autentificare prin amprentă. Din nou, vei fi nevoit să te autentifici cu contul tău de Google.

Odată finalizați pașii de mai sus, nimeni nu va mai putea să facă achiziții in-app fără parola ta. Sigur, dacă o transmiți și se întâmplă asta, nu prea e nimeni vinovat. Așa că ai grijă de ea.

Sursa

Mai multe articole despre:
google telefon smartphone Android