MENIU

Trucul fabulos pentru a curăța hota din bucătărie cu un ingredient surpriză despre care nu bănuiai nimic

Cu ce să cureți hota din bucătărie. Foto/Profimedia

În timp hota acumulează grăsime și murdărie, așa că trebuie curățată. Nu știi cum să procedezi? Ei bine, nu apela la produsele ”minune” care îți promit că o vor face ca nouă, ci la un singur ingredient banal.

Hota este, fără doar și poate, un aparat extrem de important care nu ar trebui să lipsească din nicio bucătărie. Ea ajută la menținerea aerului proaspăt și curat în timpul gătitului. În timp însă, hota acumulează grăsime și murdărie, așa că trebuie curățată. Nu știi cum să procedezi? Ei bine, nu apela la produsele ”minune” care îți promit că o vor face ca nouă, ci la un singur ingredient banal. Iată care este acesta!

Ingredientul din bucătărie care curăță hota

Hota este unul dintre cele mai utile elemente din bucătărie, dar și cel mai greu de curățat. Acest aparat, pe lângă faptul că este un element decorativ care dă o altă față încăperii, este perfect pentru a elimina mirosurile și aburii din casă.

 

Însă, grăsimea și murdăria se adună pe această suprafață. Și-acum vine întrebarea cheie: ”Cu ce să curăț aparatul?” Există multe soluții în magazine, dar ele sunt destul de scumpe și de periculoase pentru sănătate, așa că sfatul nostru este să apelezi la ajutorul unui ingredient din bucătărie. Este vorba despre bicarbonatul de sodiu.

Cum cureți perfect hota din bucătărie

Petele de grăsime și murdăria de pe hotă pot să le ridice probleme unor gospodine. Nu întotdeauna sunt ușor de îndepărtat, însă cu ajutorul bicarbonatului de sodiu ai putea să scapi de corvoada acestei sarcini.

Înainte de a te apuca de treabă, însă, asigură-te că hota este complet răcită, așa că las-o să se odihnească circa o jumătate de oră înainte de a intra în acțiune. Între timp, prepară o soluție din bicarbonat de sodiu și apă.

Trucul fabulos pentru a curăța hota din bucătărie

Amestecă circa o parte bicarbonat de sodiu cu două părți apă, până obții o pastă omogenă. Mai departe, utilizează o perie moale sau o cârpă. Aplică soluția obținută pe zonele unde grăsimea s-a acumulat cel mai mult.

Insistă asupra filtrelor și suprafețelor din oțel inoxidabil. Lasă pasta să acționeze timp de circa un sfert de oră. În tot acest timp, grăsimea se va dizolva, iar tu vei putea să înlături murdăria cu ușurință.

SURSA