MENIU

Trucul de care ai nevoie pe Facebook: cum cauți poze cu tine și chiar găsești

Pe Facebook sunt încărcate în fiecare ore milioane de poze. Probabil și tu ai adunat câteva sute, dacă nu câteva mii, iar căutarea prin ele poate fi destul de dificilă. Dar există trucuri pe care le poți aplica. Facebook indexează conținutul încărcat de tine după numeroase criterii. Trebuie doar să înveți să cauți pe baza unor principii simple ca să ai și succes. 

Facebook are 15 ani și probabil ești unul dintre oamenii care deja sărbătoresc deceniul pe rețea. Asta înseamnă un volum imens de informații online pe care le identifici cu greu, mai ales când au trecut câțiva ani de la postarea cu pricina.

Dacă faci însă un efort să profiți de instrumentele de indexare pe care ți le pune la dispoziție compania americană, s-ar putea să ajungi rapid la datele de care ai nevoie. Acest ghid e util când ești în căutarea unei fotografii vechi postate de tine cu un prieten.

Poți folosi aceste trucuri în orice alt set de circumstanțe. Secretul este doar să știi foarte bine ceea ce cauți și să ai o referință abstractă vizavi de unde găsești acel lucru. Dar vezi tu de la caz la caz cum poți face asta. 

Cum cauți orice publicat de tine pe Facebook

Pe Facebook, în partea de sus a ecranului, tastezi numele persoanei pe care vrei să o găsești în poze. Imediat, îți vor fi afișate niște rezultate și o serie de filtre în partea de sus a ecranului. Optează pentru Fotografii. Fă un tap pe Cine a postat și alege Tu.

Ca un filtru suplimentar, mai ales când este vorba de foarte multe poze, alege anul postării. Asta te ajută enorm. 

Mai mult, Facebook te lasă să alegi orașul în care a fost imortalizată imaginea. Filtrele se vor aplica în timp real și, după câteva secunde, ar trebui să ajungi la cadrele dorite. În mod previzibil, poți alege să cauți poze cu tine postate de prieteni, pe același sistem. Începi prin a-ți căuta numele tău pe Facebook, iar la cine a postat bifezi varianta cu "Prietenii tăi". Și tot așa. Contează foarte mult să folosești filtrele, ca să faci căutarea cât mai precisă. 

Sursa

Mai multe articole despre:
Facebook