MENIU

TROCUL POLITIC din spatele nominalizării lui Dan Vîlceanu la Finanțe. Familia sa a făcut bani din afaceri cu statul

Florin Cîțu și Dan Vîlceanu

Numirea lui Dan Vîlceanu la Ministerul de Finanțe stă sub semnul controverselor. Familia lui a făcut bani din contracte cu statul, iar pe scenă politică a fost propulsat de PSD. Și în PNL, Dan Vîlceanu este contestat, relatează Realitatea PLUS. 

Șeful Executivului trebuie să facă o numire în ceea ce privește conducerea Ministerului Finanțelor în această săptămână. În mod normal, o astfel de decizie trebuie luată după ce există o discuție în forul de conducere al PNL, dar și a coaliției de guvernământ. Abia după aceea propunerea va fi trimisă la Palatul Cotroceni.

Potrivit surselor Realitatea PLUS, Klaus Iohannis nu îl dorește pe Dan Vîlceanu la conducerea Finanțelor.

Pe de altă parte, se pare că numirea unui ministru la Finanțe are și o altă miză, premierul - care în prezent ocupă interimatul la acest minister - dorindă să conducă ministerul până la rectificarea bugetară din acest an.

Dan Vîlceanu a debutat pe palierul politic al PSD. Ulterior a preluat șefia PNL Gorj. Familia sa deține o fabrică de aluminiu și a avut tot felul de contracte cu statul român. De altfel, se pare că întreagă sa carieră a fost constuită pe finanțe cu statul. 

Mai multe articole despre:
dan vilceanu citu finante afaceri cu statul