MENIU

Triplă tragedie în familia șoferului strivit de un bolovan, în Defileul Jiului: soția își înmormântase, anterior, mama și fratele

Triplă tragedie în familia șoferului strivit de un bolovan

Dramă cumplită pentru familia bărbatului ucis de un bolovan căzut pe masină în Defileul Jiului. Pentru soţia acestuia este a treia pierdere suferită într-un singur an. După ce și-a înmormântat fratele și mama, acum, femeia își va conduce pe ultimul drum și soțul mort în accidentul bizar. Vă reamintim, bărbatul de 56 de ani din Gorj se întorcea cu familia de la Mănăstirea Prislop, când s-a produs tragedia. 

Tragedia s-a produs pe Defileul Jiului în timp ce bărbatul conducea mașina în care se mai aflau soţia, sora acesteia şi cumnatul. La un moment dat, o stâncă s-a desprins de pe un versant şi s-a prăbușit peste autoturism. Bolovanul căzut de la înălțime a lovit cu putere parbrizul, astfel că rănile bărbatului de 56 de ani au fost fatale, iar acesta a murit pe loc.

Pentru soţia bărbatului, drama este enormă. Este a treia pierdere suferită într-un singur an.

„Această piatră era la o înălțime foarte mare, deloc vizibilă zona. Nu putea nimeni să observe că acolo e o piatră cu risc de a cădea, nu aveam cum să prevenim acest lucru. Această piatră a coborât de pe un torent unde se scurg apele de la ploile torențiale și a venit pe acel torent care nu se poate asigura cu plase, pentru că ar însemna să blocăm scurgerea acelui torent”, a precizat Cristi Tudor, reprezentant Direcția Generală de Drmuri și Poduri.

„Pe acea zonă există plasă de protecție atât cât permite, într-o zonă mai sus față de zona cu plasă de protecție e arie protejată nu s-au putut face lucrări. Știu că au avut loc lucrări în acea zonă, cred că în 2019, când s-au montat plase pe acea zonă, sigur nu a putut să fie acoperită toată zona, dacă mai e envoie de înbunătățiri, colegii de la DRDP Craiova vor anunța și vom aloca banii necesari”, a explicat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate cum s-a produs tragedia.