MENIU

Trenuri puține la metrou, aglomerație și întârzieri - Capitala este sufocată

Concediile s-au terminat, Capitala e sufocată iar de trafic. Sunt iarăși cozi la semafoare și nici transportul în comun nu merge mai bine. Cele mai mari probleme sunt în subteran, unde oamenii se înghesuie în trenurile de metrou care sunt tot mai puține și vin tot mai rar. Iar aglomerația va crește de luni, când elevii vor începe școala.

La aproape două săptămâni de când guvernul a dat bani la Metrorex pentru mentenanță, trenurile din subteran vin tot greu, la intervale de 9-10 minute. Sunt aproape două luni de când bucureștenii se înghesuie pe peroane și în metrou, iar în ultimele zile orașul a revenit la aglomerația obișnuită după terminarea concediilor. De luni vor începe și școlile, iar majoritatea elevilor merg cu metroul la cursuri.

Ministrul Transporturilor - Sorin Grindeanu atrage atenția Metrorex să plătească datoriile către firma care asigură mentenanța celor 82 de trenuri.

„În perioada următoare, prin sumele de la rectificare, vor fi achitate datorii pe care metroul le are pentru firma de mentenanță din 2021”, a spus Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

În acest moment doar 42 de garnituri merg pe șinele din subteran, din cele 82 din flota Metrorex.

Mai multe articole despre:
metrou trafic grindeanu