MENIU

Trenul București-Constanța din care ieşea fum de la locomotivă şi-a reluat cursa

Un tren care circula pe ruta București - Constanța a blocat la Cernavodă, după ce locomotiva și vagoanele au fost cuprinse de fum. Potrivit primelor informații, ar fi vorba despre un scurtcircuit. Trenul şi-a reluat cursa după aproape două ore. 

Update: Locomotiva a fost decuplată de la cele 7 vagoane ale trenului şi s-a intervenit promt, degajarea de fum fiind localizată şi întreruptă. Cei aproximativ 326 de pasageri şi personalul de tren (mecanic şi conductori) nu au fost în pericol. Trenul este remorcat de o locomotivă de ajutor sosită din Fetești, de unde a plecat cu întârziere de aproximativ 107 minute. Circulația trenurilor care circulă pe aceeași rută nu este afectată.

De asemenea, din cauza condițiilor și fenomenelor meteo înregistrate în cursul nopții, au căzut copaci pe linie în zona Petroșani, trenul IR 1822 Arad - Mangalia circulând cu o întârziere de aproximativ 500 minute.

Călătorii din ambele trenuri au primit apă la Fetești. În Gara de Nord, pasagerii IR 1582 care au legături către alte destinații vor primi detaliile necesare.

 

Trenul IR 1582, care a plecat din Gara Constanţa şi urma să ajungă la Bucureşti, s-a defectat în apropiere de Cernavodă, având loc "o degajare de fum la ferodouri", a declarat purtătorul de cuvânt al CFR Călători, Alina Predescu, scrie News.ro.

Locomotiva scotea fum, mecanicul observând o problemă la frâne.

Predescu a menţionat că a fost trimisă o locomotivă de rezervă, urmând ca aceasta să preia garnitura.

Trenul a fost oprit de peste o oră în apropiere de Cernavodă, iar o parte dintre pasageri au pierdut deja legăturile din Bucureşti către casă, din cauza întârzierii.

De asemenea, unele familii cu copii nu au mai putut aştepta să se remedieze defecţiunea, neştiind cât va dura, şi au coborât din tren, ieşind la şosea pentru a face autostopul.

CFR Călători precizează că trenul se afla la intrare în staţia Cernavodă Pod când s-a produs o degajare de fum la locomotivă, care a fost decuplată de la cele şapte vagoane ale trenului.

"Cei aproximativ 326 de pasageri şi personalul de tren (mecanic şi conductori) nu au fost în pericol. Trenul este remorcat de o locomotivă de ajutor sosită din Feteşti, de unde a plecat cu întârziere de aproximativ 107 minute. Circulaţia trenurilor care circulă pe aceeaşi rută nu este afectată", transmite compania feroviară.

Pasagerii care au legături către alte destinaţii vor primi detaliile necesare în Gara de Nord din Bucureşti.

Un alt tren, IR 1822, care circula de la Arad la Mangalia, are o întârziere de circa 8 ore şi jumătate, fiind blocat  din cauza unor copaci căzuţi pe linie în zona Petroşani, în urma furtunii din cursul nopţii.

"Pasagerii care au bilete sau abonamente la cele două trenuri şi vor să renunţe la călătorie, vor primi, la cerere, contravaloarea pentru parcursul neefectuat, conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare", mai spun reprezentanţii CFR Călători.

Mai multe articole despre:
tren CFR bucureşti constanţa