MENIU

Un tren de pasageri lovit de bolovani a deraiat. UPDATE: Circulația a fost reluată

<p>Tren deraiat</p>

Tren deraiat. Trafic feroviar blocat în Maramureş după deraierea unui tren care circula pe ruta Sighetu Marmatiei - Cluj Napoca. CFR a anunțat înainte de ora 13.00 că circulația feroviară a fost reluată.

Tren deraiat. Vagonul unui tren de pasageri a deraiat din cauza zăpezii şi a căderii unor pietre mari de pe versant. Incidentul s-a produs între staţiile Valea Viseului-Leordina, transmite Realitatea TV.

Reprezentanţii CFR Calatori au informat că nimeni nu a fost rănit, iar pasagerii au fost preluaţi de mai microbuze.

UPDATE: Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA, administratorul reţelei feroviare naţionale, informează că secţia de cale ferată Valea Vişeului - Leordina a fost redeschisă la ora 12.05, primul tren care va tranzita această zonă fiind trenul R 4656, cu plecare la ora 15.31 din staţia Valea Vişeului.

Circulaţia feroviară în această zonă se va desfăşura în perioada următoare sub atenta supraveghere a personalului feroviar de specialitate, din cadrul Regionalei CF Cluj.

....

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a informat joi dimineaţă, la ora 9.00, că circulaţia feroviară este închisă începând cu ora 2.10 între staţiile Valea Vişeului - Leordina, din cauza căderilor de pietre şi zăpadă de pe versant, care au blocat linia de cale ferată.

"Menţionăm faptul că, trenul R 4111, care tranzita zona în momentul producerii avalanşei, are plugul locomotivei avariat, iar primele două vagoane au deraiat de câte un boghiu. Niciun călător din tren nu a fost rănit, aceştia fiind preluaţi cu mijloace auto până în staţia Salva, de unde şi-au continuat călătoria cu alte garnituri care circulau pe aceeaşi rută.

Pentru menţinerea continuităţii traficului feroviar se asigură încă din timpul nopţii transbordare cu mijloace auto pe relaţia Vişeu de Jos - Sighetu Marmaţiei. Până la această oră s-a asigurat transbordare auto pentru trenurile R 4111, R 4651, R 4133 şi R 4650. Această măsură se menţine şi în următorul interval orar pentru călătorii din trenurile R 4135, R 4635 şi R 4134.

Echipele de intervenţie feroviare acţionează la faţa locului cu utilaje pentru eliberarea liniei de cale ferată", se spune într-un comunicat al CFR Călători.

Mai multe articole despre:
null